Geluid van de Maserati Quattroporte centraal tijdens Seven Notes

Maserati Bower

De nieuwe imposante Maserati Quattroporte schittert niet alleen vanwege het stijlvolle uiterlijk en zijn prestaties, maar zoals gezegd ook vanwege een optimale sound. Naast het prachtige geluid dat de nieuwe V8 en V6 motoren produceren, is er ook de onovertroffen akoestiek in het interieur dankzij een samenwerking met Bowers & Wilkins. Reden genoeg voor Vogue (Gioiello) om Maserati als eregast uit te nodigen tijdens het ‘Tribute to Seven Notes’ event in het Triennale di Milano, een prachtig museumgebouw dat permanent gewijd is aan het Italiaanse design.

maserati BenW

Milaan staat deze week in het teken van de mannenmode. De Fiat 500GQ deed in verband hiermee elders in de stad zijn plicht, terwijl de Quattroporte in het monumentale Salone d’Onore van het museum schitterde, waar bezoekers het laatste op het gebied van speciaal ontworpen audioapparatuur van Bowers & Wilkins kunnen bekijken. Afgelopen maandag werden tijdens de opening onder andere Maserati CEO Harald Wester en de Nederlandse Vice President van Bowers & Wilkins Evert Huizing verwelkomd. De vruchtbare samenwerking tussen Maserati en Bowers en Wilkins stond zoals gezegd centraal tijdens het ‘Tribute to Seven Notes’ en werd onder andere letterlijk ten gehore gebracht middels de V8 van het merk met de drietand, in een speciale compositie van audiovisueel artiest Howie B (zie video). Vervolgens was er ook nog een geluidsexpositie van de Italiaanse sound designer Matteo Ceccarini. Het geluid uit de boksen van de Quattroporte is behoorlijk uniek, want het is de eerste auto waar je een hoogwaardige installatie van Bowers & Wilkins in aantreft.

seven notes

Onder dezelfde titel ‘Tribute to Seven Notes’ is ook een World Tour gaande door 7 belangrijke steden. Deze startte afgelopen april in Dubai en op 17 juli volgt in Londen een laatste uitvoering. Maserati en Bowers & Wilkins werkten hiervoor samen met Vogue Italia, Vogue Gioiello, L’Uomo Vogue en Vogue.it. De productie van Howie B (bekend van onder andere U2 en Bj√∂rk) werd afgelopen jaar in Londen gemaakt in de Abbey Road Studios. Hij maakte daarbij gebruik van boksen uit de 800 Series, Diamond Bowers & Wilkins en een Maserati GranTurismo.

2 gedachten over “Geluid van de Maserati Quattroporte centraal tijdens Seven Notes

 • 27 juni 2013 om 22:14
  Permalink

  Ik heb de QP zien rijden, ik bedoel komen aan scheuren, op de Duitse snelweg. Blauw metallic, en wat een mooie auto en wat een power, en dat geluid!
  Ik vond het voor gaande model eerst mooier tot ik de nieuwe in het echt zag en hoorde.

  BeantwoordenReport user
 • 28 juni 2013 om 07:50
  Permalink

  De nieuwe is in het echt idd vele malen mooier dan op de meeste plaatjes. Viel mij ook al op. Op en top Maserati, op en top Italiaans en uitgebalanceerd design.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.