Giugiaro is Duits

Helaas is de Italiaanse autoindustrie weer een designhuis armer geworden.

Dader is zoals bekend het Duitse obesitas-concern VAG. Deze is nu praktisch geheel eigenaar van de firma Italdesign (90,1%). Slechts een fractie van het bedrijf blijft in bezit van de familie Giugiaro. Giugiaro valt vanaf vandaag vrijwel geheel onder de Italo-Duitse tak van Audi, de ‘Lamborghini Holding’. Alle rechten zijn overgedragen aan deze groep. Giugiaro zelf en CEO Winterkorn waren in hun nopjes. Italdesign heeft volgens de directeur van VW een grote naam en is reeds voor een groot deel verantwoordelijk voor de basis van de huidige vormgeving van Volkswagen modellen. Vanaf 2018 zal Giugiaro alom vertegenwoordigd zijn in de toekomstige vormgeving van producten van het VAG concern. Volgens Giorgietto Giugiaro is dit de ultieme doorgroei mogelijkheid van het bedrijf.


4 gedachten over “Giugiaro is Duits

 • 25 mei 2010 om 14:21
  Permalink

  Goh misschien wordt het dan nog wat met de VAG vormgeving.
  Vinden de andere weggebruikers vast niet zo erg.

  Zegt iemand die vroeger een VW Polo met Bertone design heeft gereden.

  Beantwoorden
 • 25 mei 2010 om 14:25
  Permalink

  Tja, de nood is hoog zullen we maar zeggen. Ook wel slim van VAG. Design is niet echt het sterkste punt van die club, dus een klinkende naam als Giugiaro monopoliseren lijkt geen slechte zet. Al kan ik me voorstellen dat de echte designgeest bij Italdesign weer in de fles gaat en Giugiaro een soort fantasieloze badge wordt als Ghia bij Ford. Wie weet.

  Beantwoorden
 • 25 mei 2010 om 18:52
  Permalink

  Zal niet veel veranderen kwa styling bij VAG. Giugiaro ontwerpt precies dat wat VAG wil. Wil VAG een grijze muis , dan krijgt VAG een grijze muis. Heb al gelezen dat de huidige Passat ook van Giugiaro afkomstig is?

  Beantwoorden
 • 30 mei 2010 om 21:00
  Permalink

  Jammer, maar zat er aan te komen.

  Idd VAG blijft toch de grijze muis, alleen kunnen ze nu een extra badge op de zijde plaatsen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.