Grappige Canadese review over de Fiat 500

500 review Canada

Tijd voor een ludieke review uit Canada. Deze gortdroge broodnuchtere Canadees is zoals hij zelf zegt intens enthousiast over de kleine Italiaan, hoewel je dit niet aan hem kan zien… We vinden dit filmpje behalve erg grappig, ook een serieuze weergave van hoe men in de Noord Amerika tegen een compacte auto als de 500 aankijkt. Men verwacht niet veel van ‘kleine’ auto’s en dat merk je aan alles. Dat veel mensen daar aan de looks van de 500 moesten wennen (‘love it or hate it’) zegt wat ons betreft ook veel over de geschiedenis van het Amerikaanse ontwerp. Het is vanwege dit alles des te veelzeggender dat deze brabbellende man uit Quebec, evenals vele andere Amerikanen en Canadezen, de 500 erg kunnen waarderen. De kleine Italiaan scoort erg goed als het gaat om de praktische kant en de techniek. De 1.4 MultiAir wordt telkens als lekker sportief ervaren en de prijs/kwaliteit verhouding van het voertuig maakt de mensen overzee erg blij. Deze reviews schrijvende blogger zegt dat de 500 hem ontzettende veel rijplezier geeft, wat je van andere auto’s van dat formaat en die prijs, niet snel kunt zeggen. Een goede indicatie dat men ook in verre oorden gevoelig is voor het Italiaanse idee achter een auto. Genoeg indicaties dus dat het Fiat zal gaan lukken in Amerika. De firma uit Turijn plaatste gisteren dan ook vol overtuiging een 5 pagina’s tellende advertentie in USA Today als startsein voor een landelijke campagne.

De 500 die gisteren 54 werd is ook vandaag nog een wereldkampioen. Er zullen dus nog vele jaren volgen voor dit charismatische concept.

‘Auguri Cinquino!’

httpvh://youtu.be/aVJBT1b4g94

5 gedachten over “Grappige Canadese review over de Fiat 500

 • 5 juli 2011 om 21:34
  Permalink

  Hehehehe wacht maar met een paar winterbanden zjn Italianen altijd super. Deze auto heeft in Ligvino en Zweden zijn testen gehad daar ligt ook wel een beetje sneeuw.

  Ciao en volgens mij was dit een Europese versie

  Squadra

  Beantwoorden
 • 5 juli 2011 om 21:37
  Permalink

  Neeee zeker niet..die is daar niet te krijgen. Bovendien kijk eens goed hoe deze bourgondische Canadees makkelijk instapt en de gordel omkrijgt. :mrgreen: Lukt ‘m noooit met zo’n Poolse versie. 🙂 Je dankt dat omdat de bumpers in Canada op die van ons lijken. 😉

  Beantwoorden
 • 6 juli 2011 om 09:56
  Permalink

  Ja AutoEdizione,

  Dat dacht ik inderdaad hehehehehe, de Amerikaanse versie heeft die andere bumpers. Ze moeten echt met Abarth naar Amerika nou dan vallen ze daar van hun stoel!

  ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 6 juli 2011 om 20:22
  Permalink

  De 500 is 1000x mooier dan wat er dan ook op de Canadese wegen rond rijd zo te zien in het filmpje.

  Grappig die vergelijking met de Canadese ijshockeyer en de Europese voetbalspeler. :mrgreen:

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.