Grote automatische transmissie van FGA-Chrysler ook als ‘9 traps’

Een paar maanden terug konden we al melden dat voor Lancia (dus Chrysler) in de toekomst de grote 8HP transmissie van ZF toegepast zal worden.

Deze zal binnen een paar jaar onder licentie in productie gaan in een Chrysler fabriek in Kokomo, Indianapolis. Momenteel wordt de fabriek voor de productie van deze semi-automaat aangepast. Deze 8-traps is een hoogstaande bak die reeds in de grotere producten van BMW en Audi wordt ingebouwd. Sinds vorige week komt echter het nieuws naar buiten, dat het niet bij acht ‘verzetten’ zal blijven en dat er ook een 9-traps bij zal komen voor de toepassing op achterwiel, vierwiel en hybride aandrijvingen. Deze noemden we al even in ons bericht over de opvolger van de Viper. Uiteraard zal FPT haar duit in het zakje doen als het gaat om modificaties van deze beide transmissies die hun weg ook zullen vinden naar Lancia, Alfa Romeo en Maserati. Volgens Marchionne zullen de auto’s van de toekomst zeer hoogwaardige techniek, prestaties en afwerking bevatten. FGA-Chrysler heeft grote plannen voor uitbreidingen in het midden en hoge segment.


Een gedachte over “Grote automatische transmissie van FGA-Chrysler ook als ‘9 traps’

  • 22 september 2010 om 13:21
    Permalink

    Wow, dit soort transmissies zie je bij de nwe 5 en 7 serie van BMW. Het begint wel spannend te worden. Nu maar hopen dat eht een echte Lancia wordt die nieuwe Thesis eh Flaminia euh Thema….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.