Historische Lancia en Alfa sportlegendes naar Cesana-Sestriere

037

De fabrikant in Turijn stelt tijdens de achtendertigste editie van de Cesana-Sestriere, een indrukwekkende groep Lancia rally-iconen beschikbaar uit de Collezione Lancia. Maar daar blijft het niet bij, want Alfa Romeo zal ook een aantal oude kampioenen meebrengen van het Museo Storico. De jaarlijkse ode aan de historische klim in de bergen van Piemonte, vindt aankomend weekend plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli. De organisatie is in handen van de oude Automobile Club Torino en deze editie zal worden opgedragen aan ‘Avvocato’ Giovanni Agnelli die tien jaar geleden overleed. De gehouden wedstrijden staan overigens niet op zichzelf, want deelnemers komen in aanmerking voor de Europese en Italiaanse titel van historische bergetappes.

33 daytona

Lancia brengt alle grote Rally-sterren mee, te weten de Stratos Stradale, de Rally 037 (foto), de Delta S4 en de Delta Integrale in legendarische Martini Racing-kleuren. Alfa Romeo toont de indrukwekkende 33 2 liter Daytona en een Giulia GTA uit 1966. De auto’s staan er niet enkel voor de sier, maar doen ook echt mee tijdens de tijdrit. De Cesana-Sestriere werd van 1961 tot 1992 officieel als race verreden en werd weer nieuw leven ingeblazen in 2007, voor het houden van wedstrijden voor klassieke Rallywagens en de typische ‘Stradale’ toerwagen. Het parcours is nog altijd dezelfde van weleer en is 10,4 km lang en loopt van een hoogte van 1350 m naar 2035 m.

Lancia collezione

Lancia Collezione (foto) stelt sinds kort weer modellen beschikbaar, zoals onlangs ook al in Turijn gebeurde. Alfa Romeo doet al jaren hetzelfde met exemplaren uit het Museo Storico, zoals nu ook in Goodwood weer het geval is en onlangs in het Louwman Musem. Sommigen zien in de frequente deelname van oude sportieve Alfa’s, de ambitie van Alfa Romeo om uiteindelijk terug te keren in de diverse competities. Zou Lancia met deze openlijke rentree van de Rallylegendes, evenzo een teken voor de toekomst afgeven? In ieder geval mijdt het niet langer iedere associatie met een sportief verleden, wat lang wel het geval is geweest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.