Hoe maak ik m’n buren jaloers…en boos

Nou, gewoon door je Ferrari in je woonkamer te zetten met een schuifpui ervoor van glas, dat dan weer grenst aan zelf ontworpen betonnen brug richting de openbare weg. 

Misschien ken je de architect Holger Schubert nog wel. Op onze good ol’ Maseratiblog toonden we de afgelopen zomer een van de winnende ontwerpen voor een ultieme Maserati garage, van deze Amerikaan. Ook in dat ontwerp (zie gallery) stond een beeldschone Italiaanse sportwagen letterlijk centraal in de privésfeer van je ‘eigen’ leefomgeving. Die wedstrijd werd door het blad Architectural Digest en Maserati uitgeschreven, maar nu komt de eigenzinnige ontwerper met een nieuwe creatie op eigen initiatief dat opnieuw nationale erkenning krijgt onder de titel ‘mooiste garage van het land’. Tot grote ergernis van zijn buren in ‘Snobbywood’ LA.

Geen kleinigheidje deze jongensdroom van Schubert, want het kostte hem 5 jaar en anderhalf miljoen dollar om dit gedaan te krijgen. Het resultaat; Dé ideale plek voor je zilvergrijze Ferrari 512 BBI en een originele oprit. Wat de ontwerper in zijn kamer neerzet moet hij vooral zelf weten, maar de buren die zelf niet vies zijn van een gezonde portie decadentie, vonden de brug aan zijn villa, dat dus als oprijlaan fungeert, veel te ver gaan. Net als in een goede Flodder film zijn ze naar de gemeente gegaan om zich te beklagen.

Holger Schubert is zeker niet van plan om zijn droom op te geven en heeft inmiddels een advocaat in dienst en een hoop ondersteunende post ontvangen van honderden Ferrari fans uit het hele land.

[nggallery id=195]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.