Het nieuwe begin van DeTomaso

Dit is het vernieuwde logo van de nieuwe onderneming van Gian Mario Rossignolo.

DeTomaso komt terug als een exclusief Modenees merk dat in principe meer te bieden moet hebben dan ooit tevoren. Te beginnen over precies een jaar in Geneve met enkele concepts, exact acht jaar na de dood van de oprichter Alejandro DeTomaso. Met het overlijden van deze Italo-Argentijnse oprichter verdween ook het merk. Maar schijn bedriegt, want het nieuwe logo laat vooral zien dat het merk nooit echt dood is geweest. We zien een subtiele evolutie van het vertrouwde label met de grote ‘T’ en de Argentijnse vlag.

Het nieuwe DeTomaso beschikt dankzij het talent van de bejaarde ondernemer over meer middelen dan een ieder kan en durft te vermoeden, want het eerste model zal een door Pininfarina ontworpen crossover zijn die echt in grotere aantallen van de band moet gaan rollen. Geen vingeroefening ergens in een loods dus maar een serieuze onderneming van formaat dat in hightech fabrieken auto’s creëert voor de internationale markt. Dat klinkt anders dan het knip en plak werk van onze brallende merkenvreter in krijtstreeppak. 3000 stuks van dit model zullen jaarlijks door Pininfarina personeel in de aangekochte Pininfarina fabriek te Grugliasco (TO) gebouwd worden. Later volgt een sedan dat met dezelfde jaarlijkse aantallen van de band moet rollen en een sprotieve coupé dat streeft naar een aantal van 2000 stuks per jaar. De auto’s zullen voorzien zijn van de modernste snufjes op automobielgebied en zijn samengesteld uit de meest geavanceerde materialen, die ook door de betere autobouwers in de wereld momenteel worden ontwikkeld. Dat klinkt als iets met veel potentie en als een knap staaltje innovatie. DeTomaso zou immers met een dergelijk optimaal product ook in opkomende markten hoge ogen kunnen gooien.

Om deze moeilijke opdracht uit te voeren zal Rossignolo de komende 4 jaar 116 miljoen euro investeren en twee fabrieken inzetten met in totaal 1080 werknemers.

2 gedachten over “Het nieuwe begin van DeTomaso

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.