Italia a Zandvoort 2012 valt volledig in het water

Italia a Zandvoort 2012 gaat helaas de boeken in als de natste ooit. Zo mediterraan en druk bezocht als de vorige editie was, zo Hollands verregend en leeg was het gisteren. Een constante regengordijn bedekte alle mooie Italiaanse modellen, waarvan de eigenaren besloten hadden ondanks het ‘worst-case scenario’ dat zich ontvouwde, er het beste van te maken. Zelfs auto’s onder een afdakje of paddock werden nat, want de windrichting bleek eveneens in het nadeel te zijn van de organisatie, deelnemers en bezoekers. Bovendien is Zandvoort echt een ‘buitencircuit’, dus was je zonder regenpak erg slecht af. Rondjes op het circuit hadden veel weg van een voorzichtige antislipcursus en moest je als bezitter van een Alfa natuurlijk ook een keer meegemaakt hebben.

De nieuwe Fiat 500L, een aanzienlijke groep Abarth’s, Alfa Romeo’s en enkele Ferrari’s waren vrijwel het eerste slachtoffer, van de hoogzwangere regenwolken die vanuit de Noordzee de kust bereikten. Niemand had natuurlijk ooit kunnen en durven vermoeden dat 24 juni ook wel eens de natste en meest koude dag sinds lange tijd zou kunnen worden. Hopelijk lijkt Zandvoort volgend jaar wél weer wat meer op Viareggio.

[nggallery id=844]

Fotografie©PaulVaarkamp

5 gedachten over “Italia a Zandvoort 2012 valt volledig in het water

 • 25 juni 2012 om 10:01
  Permalink

  Jammer!

  Van dat K*T-weer. Hopelijk demotiveert het niet en stug volhouden voor het volgende jaar!

  Beantwoorden
 • 25 juni 2012 om 11:22
  Permalink

  Ik had het evenement voor mij en mijn zoontje in mijn agenda staan, maar heb er toch maar vanaf gezien. Had ik redelijk dichtbij gewoond dan zou ik er misschien heen zijn gegaan, maar door het barre weer en de afstand (vanuit Arnhem) toch maar niet. Hoeveel bezoekers waren er gisteren ?

  Beantwoorden
 • 25 juni 2012 om 11:33
  Permalink

  Het lag niet alleen aan het weer. Natuurlijk was dit, gezien de datum, ver beneden peil maar de organisatie liet ook zwaar te wensen over. Was vorig jaar het hoogtepunt nog de Maserati MC-12. (geweldige demo) Dit jaar kwam het niet verder dan de Vespa club (waar niemand op zit te wachten) en een gratis hamburger van Boretti (super lekker guy’s, thanks) Hoogtpunten waren er niet, ook niet als je goed zocht. Bijna geen Lamborghini’s, Maserati’s en al helemaal niets spannends op het circuit. Er stond in het programma dat er een Ferrari F1 bolide te zien zou zijn maar deze was in geen velde of wegen te bekennen. Navraag bij de organisatie (zeer arrogant en onbeschoft) leerde dat dit slechts een gerucht was en dat ze ook niet wisten waarom iedereen dat dacht. Vreemd als je dat zelf in het programma opneemt en op de posters zet!! Mensen naar het cicuit lokken met een vals programma. Nog smeriger dan het weer!! Na 2 uur met het hele gezin nat en verkleumd naar huis, overal wel de hoodfprijs betaald en waarschijnlijk morgen allemaal ziek. Echt een aanrader voor volgend jaar!! De regen en de wind daar kan niemand wat aan doen maar de slechte organisatie en het lokken van mensen naar het event met dingen die niet zijn geregeld, ik voel me genaaid!

  Beantwoorden
 • 26 juni 2012 om 12:57
  Permalink

  @wat een aanfluiting
  Ik heb begrepen dat het Circuit van Zandvoort dit jaar de organisatie in handen had en de F1 demo op het laatst heeft afgeblazen vanwege het slechte weer. Je zal het met me eens zijn dat een formule 1 met zoveel water op de baan en zoveel regen en wind gewoon niet te rijden viel.
  Wel jammer. Maar… op naar volgend jaar! En dan graag droog en zonnig en 25-28 graden 😛

  Beantwoorden
 • 28 juni 2012 om 10:48
  Permalink

  Het is maar net waar je je op instelt he?

  Ik heb me prima vermaakt met zelf circuitrijden(gratis!!!). En zo velen met mij!

  De demo met de dakar truck was toch ook behoorlijk spectaculair lijkt me.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.