Italiaanse politici schreeuwen om vertrek van Di Montezemolo bij Ferrari

Alsof ze in het momenteel zeer instabiele Italiaanse parlement niets beters te doen hebben, klinkt er sinds gister de eis om het vertrek van Luca Cordero di Montezemolo als CEO van Ferrari na het F1 kampioenschapsdebacle van afgelopen zondag. Alsof het om een coach gaat van de nationale elf, lijkt heel het land erg graag een zondebok aan te willen wijzen deze dagen. Ferrari en de F1 is in Italië de grootste religie naast voetbal, eten,  je moeder en de paus…

Vooral het gebekvecht tussen de chef van Ferrari en minister voor hervormingen Roberto Calderoli valt nu op. De nogal directe minister van de Lega Nord partij beklaagde zich vooral over de enorme klungeligheid waarmee een bijna gewonnen kampioenschap toch uit handen glipte van de Scuderia. De flink teleurgestelde  Calderoli die bijna dagelijks pleit voor een sterker en vooral eenvoudiger georganiseerd Italië, zegt dat de schuld heel direct bij de leiding van Ferrari ligt; “Het spijt me heel erg voor Ferrari, maar niet voor degene die daar de leiding heeft.”

Een reactie van Di Montezemolo bleef niet lang uit; “Calderoli zou van mij een serieuze reactie ontvangen als hij ook maar 1% voor Italië kan betekenen, wat Ferrari in de autosport en industrie voor het land tot nu toe heeft betekend.

Ook een reactie van Luca’s collega en boezemvriend Sergio Marchionne bleef niet uit; “Het commentaar vanuit politieke hoek richting Ferrari is vooral heel dom en onnodig grof.” Ook nazaat Piero Ferrari had hier iets op te zeggen; “Dat diverse politici dergelijke uitlatingen doen vind ik werkelijk onvoorstelbaar en triest. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ferrari heeft tot nu toe zoveel voor ons land betekend.”

En dan was er naast de nodige moddersmijterij uiteindelijk ook nog het officiële commentaar van Maranello; “Het stelt ons teleur dat een politicus met evenveel toewijding de guillotine wil hanteren bij verlies, als dat hij wil juichen bij winst. Een typisch Italiaanse gewoonte waar we echt allemaal vanaf moeten willen. Ferrari verdient juist een compliment als je kijkt naar dit seizoen. Een prima resultaat dankzij de sterke eenheid van een echt team bestaande uit echte mannen.

Een gedachte over “Italiaanse politici schreeuwen om vertrek van Di Montezemolo bij Ferrari

 • 18 november 2010 om 01:44
  Permalink

  Niet normaal inderdaad waar die politici zich mee bezig houden.

  Maar ik vind het ergens wel prachtig dat een (rijke) privateer het kampioenschap wegkaapt voor de neuzen van Renault, Mercedes en Ferrari.

  Die ontwikkeling juig ik graag toe. 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.