Iveco mag mogelijk pantserwagens leveren aan Amerikaans leger

Iveco Lince

Iveco Defence Vehicle in het hooggelegen Bolzano, is een zeer succesvolle producent van militaire voertuigen. De pantserwagens van Iveco worden inmiddels door tal van legers over de hele wereld ingezet. Italiaanse zwaardere pantservoertuigen worden zoals gezegd inmiddels ook in Brazilië geproduceerd terwijl in Italië ook de lichtere worden gemaakt.

Iveco Lince2

De Iveco LMV (rechts) doet niet onder voor de zeer veel benzine slurpende Humvee (links).

De VS zoeken inmiddels naar een waardige opvolger van de al jaren in gebruik zijnde Humvee, oftewel de Hummer (H1). Het lijkt erop dat de ideale vervanging uit Noord-Italië zal komen in de vorm van Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) ook wel VTLM Lince genoemd (Italië). Deze wordt inmiddels door verscheidene Europese legers gebruikt, evenals de Russische. De US Army met betrekking tot dit soort voertuigen ook naar een samenwerking via Chrysler. De overname door Fiat werkt dus door op verschillende fronten. Er zou tevens ook sprake zijn van interesse in een tweede en nog lichter model van Jeep. Als de opdracht gegeven wordt, kan Fiat uitzien naar behoorlijke productieaantallen.

Iveco Lince3

3 gedachten over “Iveco mag mogelijk pantserwagens leveren aan Amerikaans leger

 • 29 oktober 2013 om 10:43
  Permalink

  Die is er al 8): zoek maar eens op “Fiat Oltre”

  Beantwoorden
 • 29 oktober 2013 om 11:52
  Permalink

  Ja inderdaad. Heeft wel iets van de LM002. Zal er niet komen, of de vraag vanuit de USA (Chrysler) zijnde een tegenhanger van de Hummer of de Sjeiks willen weer een nieuw speeltje.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.