Lamborghini Gallardo LP560-4 Bicolore en Tricolore in aantocht

Onlangs presenteerde de Spyder Performante nog, maar er komt nog meer op Gallardo geied. Intussen is de opvolger van de Murciélago zeer aanstaande, werkt men in Sant’ Agata toch nog aan een vierdeurs sportsedan en is de komst van een SUV voorlopig niet de bedoeling.

Ongeveer zoals de Gallardo SE uit 2005 komt de briesende Italiaanse stier binnenkort met de gelimiteerde Gallardo Bicolore op de markt. Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit model voor wat contrast zorgen en zullen de spiegels en het dak bij voorbeeld glanzend zwart worden. Speciale ‘racing’ stoelen met alcantara leer en nieuwe 19 inch velgen geven deze Gallardo een nog rijker uiterlijk dan gewoonlijk het geval is. Technisch wordt dit model ook nog eens een aantal kilo lichter dankzij het gebruik van meer carbon fiber. Bovendien wordt ook de gerobotiseerde transmissie aangepast, waardoor je 40% sneller van versnelling kunt wisseln. Het vermogen gaat met 20 pk omhoog, waardoor er sprak zal zijn van 580 pk in totaal uit de V10 5.2.

Daarnaast zien we in Detroit in januari een ‘Tricolore’ versie verschijnen ter ere van het jubileumfeest voor de Italiaanse republiek (150 jaar). Dit model is mogelijk nóg gelimiteerder dan de Bicolore en zal vooral in detail verschillen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.