2500 handtekeningen tegen plan Miafiori

Ongeveer dat aantal heeft op initiatief van de FIOM een handtekening gezet tegen een hervorming van het productieplan voor de Mirafiori fabriek.

De aanpak die voor Pomigliano d’Arco al realiteit is, willen deze werknemers van Mirafiori pertinent niet, zeggen woordvoerders van de bond. De mate waarin de werkdruk zal toenemen vindt men onacceptabel. De werknemers die deelnamen aan een eerste enquête, zouden zich uitvoerig hebben laten inlichten over de verandering in uren en diensten die hen te wachten staat, als het plan doorgang vindt. Intussen gaat het verzamelen van ‘Nee’ biljetten gewoon door. De Fiom noemt het uitvoerige productieplan enkel een dikke worst die men voor de neus gehouden krijgt; ‘Het zou immers zomaar weer verplaatst kunnen worden zoals met de Grande Punto destijds, dat goed was voor 750 miljoen euro aan investeringen maar ons na 8 maanden alweer is ontnomen’, aldus Giorgio Airaudo van de CGIL.

De assemblagelijnen van Mirafiori blijven intussen stilstaan de komende maand, wegens een zoveelste productiestop. Sergio Marchionne heeft samen met de belangenvereniging voor Italiaanse ondernemers nieuwe voorwaarden gesteld, waardoor de fabrikant zich officieel distantieert van alle bestaande afspraken waar de bonden zo vaak op wijzen.

5 gedachten over “2500 handtekeningen tegen plan Miafiori

 • 13 december 2010 om 11:21
  Permalink

  Ik denk dat de werkdruk straks erg laag wordt…..

  Beantwoorden
 • 14 december 2010 om 07:53
  Permalink

  De vraag is gewoon: wanneer is het geduld van Marchionne op? Als dat gebeurd, verplaats de productie gewoon naar het buitenland. Daar staan ze dan met hun handtekeningen…

  Beantwoorden
 • 14 december 2010 om 07:55
  Permalink

  een kanjer van een dt-fout…. gebeurd moet gebeurt zijn, alsook verplaats moet verplaatst zijn. Dat komt ervan als je nog niet wakker bent!

  @autoedizione: waar zit de edit-functie?

  Beantwoorden
 • 14 december 2010 om 10:17
  Permalink

  Ik ken het gevoel hoor. We kunnen alles aanpassen wat je wilt. We houden dat liever zelf in de hand 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.