Home » Lamborghini

Lamborghini opent nieuwe onverwoestbare werkplaats

5 juli 2012 16:31 3 reacties

In Sant’Agata Bolognese heeft Automobili Lamborghini vandaag een nieuwe speciale afdeling geopend binnen het fabriekscomplex. Het is onder andere Lamborghini’s directe en daadkrachtige antwoord op de twee hevige aardbevingen in deze regio, die onlangs hebben plaatsgevonden, want deze hal is volledig bestand tegen dergelijke natuurrampen. Maar goed ook, want juist hier zal het huis met de briesende stier haar prototype’s voortaan ontwikkelen. De zeer exclusieve Sesto Elemento komt hier bijvoorbeeld tot stand (foto onder)

Overigens is het ook de eerste productieve locatie binnen de Italiaanse autoindustrie met ‘Energie label A’ (vebruik van ≤ 30 Kwh/m3 per jaar), oftewel een zeer groene omgeving om in te werken met een erg specialistisch karakter. Het dak is volledig voorzien van zonnepanelen (foto onder). Tegen 2015 wil Lamborghini de hele fabriek aan dezelfde eisen laten voldoen, zodat de CO² uitstoot nog verder terug wordt gedrongen. Lamborghini wil ook de auto’s zelf steeds schoner maken en werkt een reductie van 35% van de CO² uitstoot. Dat Lamborghini groen wil zijn is geen gebakken lucht, want de firma heeft bijvoorbeeld in Sant’Agata Bolognese meegewerkt aan de groenvoorziening (Parco Lamborghini) door de aanschaf van 10.000 jonge planten. Dit project is een onderdeel van een uitgebreid onderzoek over de verhouding tussen CO² uitstoot en plantdichtheid.

Volgens minister van milieu Corrado Clini kunnen dit soort locaties Italië als economie verder brengen en een voorbeeldfunctie geven in de wereld. Ook CEO Stephan Winkelmann was uiteraard bij de inauguratie aanwezig. Clini noemde deze hypermoderne hal een voorbeeld voor de Emiliaanse veerkracht in zeer moeilijke tijden van crisis en natuurgeweld. Het vertegenwoordigd de weerbaarheid van heel Italië als sterk industrieland, aldus de minister.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  Er indrukwekkende wagen,

  die sesto elemento, maar waar is de gedachtengoed van de heer lamborghini gebleven…
  Ik wordt wel blij van, hun groene voornemens en uitvoeringen, goed initiatief

 • Lancia4Ever schrijft:

  dhr Lamborghini was toch meer van de landbouwmachines? :mrgreen:

 • dietje91 schrijft:

  Ik vind de Seste Elemento er meer als een Batmobile uitzien. 😀

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lamborghini

Volg ons

Advertenties