Lamborghini viert Italiaanse eenheid met Gallardo Tricolore

Gallardo Tricolore

Gisteren is de viering van nationale eenheid in heel Italië officieel van start gegaan. Door heel het land zullen er veel symbolische exposities en evenementen zijn en daarbij kun je overal bekende Italianen tegen het lijf lopen, inclusief de president van de republiek. Ook de Italiaanse auto heeft al lange tijd een belangrijke plaats in de landelijke geschiedenis. Daarom wordt in de Turijn, de eerste hoofdstad van Italië en het hart van de Italiaanse autoindustrie, morgen bijvoorbeeld een groot automobielmuseum heropent. Elders in de stad heeft Fiat een eigen expositie over de geschiedenis van Italië’s grootste merk in samenhang met de Italiaanse samenleving door de jaren heen. Ferrari heeft voor het nieuwe seizoen haar F1 bolide zelfs aan dit jubileum verbonden.

Lamborghini doet dat zoals reeds aangekondigd met deze Gallardo Tricolore. De vlag loopt over de witte lak van de motorkap, door in het interieur over de stoel van de bestuurder. Uiteraard geen onlogische verschijning zo’n bolide uit Sant’Agata Bolognese met nationale driekleur, maar aanvankelijk overwoog de Duitse eigenaar VAG zelfs, om de voor de Italiaanse markt bestemde Volkswagen Polo en Golf te voorzien van een Italiaanse vlag. VW wilde hiermee het jubileum aangrijpen om de concurrentie aan te gaan met het grootste merk in Italië; Fiat. Die schaamteloze strijd tussen de grootste autobouwer van de wereld en die van Italië, werd ook in verband gebracht met het afgelasten van een eenmalige autosalon in Turijn.

Maar uiteindelijk is het buiten Lamborghini dus alleen Fiat dat een logo verwerkt op diverse modellen. Ook de Alfa Romeo 4C concept vierde in Genève zichtbaar de Italiaans eenheid. We hebben inmiddels vernomen dat dit model volgende maand helaas niet in Amsterdam aanwezig zal zijn, maar dat de Chinezen uit Beijing die eer zullen krijgen.

2 gedachten over “Lamborghini viert Italiaanse eenheid met Gallardo Tricolore

 • 18 maart 2011 om 11:32
  Permalink

  Wel ongepast om die duitse koekblikken van een tricolore streep te voorzien, maar als steek naar FIAT kan het wel tellen.

  Beantwoorden
 • 18 maart 2011 om 12:37
  Permalink

  Niet lang geleden zag ik volgens mij een foto van een Fiat 500 met de tricolore streep, maar helemaal zeker ben ik niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.