Lancia Delta en Ypsilon officieel naar het Britse koninkrijk…als Chrysler

De Chrysler dealers in Groot Britttanië hebben het officiële nieuws ontvangen dat de Delta en Ypsilon voet aan wal zullen zetten op het eiland.

Een beetje vreemde rentree van Lancia na jaren van afwezigheid sinds het ‘roestdrama’ van velen jaren geleden. Incognito zal het merk zich stilletjes opnieuw presenteren met Chrysler label als dekmantel. Dat begint met de Delta, die vanaf juni in de verkoop gaat. Met vijf motoren inclusief de nieuwe MultiAir met 140 pk en uiteraard ook de 1.8 DiJet (foto) en 1.9 Twinturbo diesel. Prijstechnisch zal de excellente Delta volgens de importeur de strijd aan gaan met Golf en Focus, wat we bijna vinden klinken als een ernstig afgeprijsd maatpak wegens het ontbrekende juiste etiket (logo). Men verwacht slechts 1800 Delta’s te verkopen maar heeft hoge verwachtingen voor de Ypsilon die even later zal volgen. Uiteraard arriveren ook de vernieuwde Chrysler en Jeep modellen. Dodge verdwijnt uit Groot Brittanië evenals uit de rest van Europa. De Fiat ‘Freemont’ op basis van de Journey zal dus ook rechtsgestuurd bij de Britse Fiat dealers arriveren.

10 gedachten over “Lancia Delta en Ypsilon officieel naar het Britse koninkrijk…als Chrysler

 • 18 december 2010 om 19:34
  Permalink

  Het zou me zelf niets verbazen als die Delta daar best goed gaat verkopen.
  Het is de perfecte auto voor veel Engelsen, lekker chique,lekker uniek en met veel luxe. Hier houden die Engelsen van.
  Nu er geen echte Engelse luxe merken meer bestaan(op een paar na dan) is de Delta een potentiële verkoops topper.
  Die onbetrouwbare en roestige Beta zijn de meeste Engelsen al lang vergeten, ik ben alleen bang wat Top Gear hiervan gaat zeggen Jezza was niet bijster positief over de Delta.

  Beantwoorden
 • 18 december 2010 om 20:42
  Permalink

  Ik begrijp het even niet meer. Krijgt de Lancia nu de Chrysler badge in Engeland / Europa of de Lancia badge ?

  Als die de Chrysler badge krijgt in Engeland dan koopt geen hond hem. Ik denk dat de Lancia badge meer kans van slagen heeft. Naast de problemen die Lancia vroeger had heeft Lancia ook veel liefhebbers geraakt daar, getuige de speciale aflevering die Top Gear heeft gemaakt.
  Lancia kan die liefhebbers beter raken dan Chrysler.

  Ik snap trouwens niet dat ze de moeite nemen om voor zulke geringe aantallen de stuurombouw te gaan maken.

  Beantwoorden
 • 18 december 2010 om 22:50
  Permalink

  Dat verkoopt voor geen meter. Moest het Lancia heten in Engeland, dan wel, maar voor zo’n bastaard halen ze hun neus zeker op. Ik kan me al voorstellen wat er in de engelse autobladen wordt geschreven…

  Ik begrijp dit ergens niet: Lancia kon niet terugkeren naar Engeland omdat de kleine verkoopsaantallen de bouw van een rechtsgestuurde versie niet rechtvaardigde. En nu met een Chryslerbadge kan het plots wel?

  Beantwoorden
 • 19 december 2010 om 06:10
  Permalink

  Another mistake in the Lancia story….will they ever get it right!!!!! It should be Lancia in the UK and NOT Chrysler. I suppose I have to be glad because the cars they make now are not suitable to wear the Lancia badge. Chryslers in the UK are not seen as desirable, or luxury, so its hard to imagine how this will work….no one will pay Premium for a Chrysler….and if the sales forcast is so low, then why not bring Lancia back, and allow them to get the brand name back in the minds of the people. There are a lot of Lancia fans here who would love to buy 1. I dont think Chrysler has that fan base!

  Beantwoorden
 • 19 december 2010 om 11:54
  Permalink

  Toch geen probleem zo’n chrysler in GB. De grijze import van Grilletjes en logo’s zal ook wel op gang komen en dan lijkt het dat je daar voor weinig een Lancia kunt gaan rijden…

  Beantwoorden
 • 19 december 2010 om 13:34
  Permalink

  ‘Leuk’ om te lezen dat de importeur zegt dat Chrysler een betere naam is in UK en dat de publiek opinie op veel sites schreeuwt om de terugkeer van Lancia (???)

  Hopelijk krijgt Japan wel Lancia. Het merk heeft daar een goddelijke status.

  Beantwoorden
 • 20 december 2010 om 11:18
  Permalink

  FIAT neemt weer een weloverwogen en wijze beslissing! Dit smaakt naar meer.Ze hebben het in Turijn goed begrepen. Wellicht kunnen dan ook Alfa’s in de toekomst als Dodge verkocht worden in de VS!!!

  Kortom:Voorspelt niet veel goeds.

  Beantwoorden
 • 21 december 2010 om 11:16
  Permalink

  Ik zie dit wel als een slimme zet. De die-hard lancist in the UK prikt wel door die chrysler badge heen en geniet lekker van zn delta, en de niet-kenner schrikt in ieder geval niet van een lancia badge.

  Zo heeft alfa hier ook nog steeds de naam onbetrouwbaar en roestgevoelig te zijn, plak er een andere (niet italiaanse) sticker op, en jan modaal vindt het ding waarschijnlijk geweldig..

  Beantwoorden
 • 21 december 2010 om 13:44
  Permalink

  dit is een grote marketingblunder…

  het zou natuurlijk nog erger zijn als ze chryslers als lancia’s gaan verkopen… hetgeen ons helaas ook nog staat te wachten…

  triest om te zien hoe alle merkwaardes die de afgelopen 100+ jaren zijn opgebouwd door een sullige Fiat accountant in een paar jaar kunnen worden teniet gedaan…

  ze hebben het niet begrepen, en gaan het nooit begrijpen. te zielig voor woorden.

  ben eigenlijk wel benieuwd of er op chrysler fansites over wordt geschreven?
  ik begin zo langzaam maar zeker toch maar te hopen dat Piech Alfa overneemt… en vraag me eigenlijk wel af, waarom ze Lancia niet gewoon aan de chinezen verkopen..krijgen ze misschien nog wat geld terug, in plaats van het helemaal te grabbel gooien

  Beantwoorden
 • 21 december 2010 om 15:29
  Permalink

  Gewoon wat glühwein nemen Hans en vanavond vroeg onder de wol. Morgen voel je je weer beter. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.