Lancia Delta Hardblack als filmster op Sicilië

Lancia heeft net zoveel charisma als filmsterren en andere prominenten op en rond het witte doek.

Daarom zijn beide fenomenen al geruime tijd nauw met elkaar verbonden. Ook dit jaar zal Lancia bijvoorbeeld weer hoofdsponsor zijn van de 67e film biënnale van Venetië. Maar ook deze dagen is Lancia gastheer van de filmwereld in een zonovergoten Taormina. Tegen de spectaculaire achtergrond van het antieke amfitheater en de Etna wordt de 56e editie van de ‘Taormina Film Fest’ gehouden. Een prachtig theatraal geheel waar de dramatiek en elegantie van een mooie auto als de Delta Hardblack perfect in pas. Op deze Siciliaanse plek waar acteren en regisseren terug gaat tot voor de Romeinse tijd, worden vele contracten getekend en vormt het dus een van de jaarlijkse hoogtepunten voor de Italiaanse filmwereld.

De extra exclusieve Delta vormt met z’n gematteerde zwarte lak een waar kunststukje die typisch Lancia is. Zo is de Delta de enige in serie geproduceerde hatchback met deze bijzondere lak. Het produceren van een Delta Hardblack  kost meer dan 4 uur per auto en vergt dus de nodige ambachtelijkheid. Ambachtelijke zorg is trouwens ook nog steeds een beetje een must zodra je de Delta Hardblack eenmaal in je bezit hebt. De wasstraat is dan namelijk verboden terrein. De Hardblack staat dus ook garant voor veel leuke zaterdagen met een emmertje en wat sop. Lancia gaat dus nog altijd niet over één nacht ijs als het gaat om de levering van pure Italiaanse verfijning.

Het mooie nieuws rond deze stoere Delta, is dat hij ook in Nederland verkrijgbaar is. De Hardblack is te bestellen met de krachtige 1.8 200 pk DiJet Sporttronic en 1.9 190 pk Twin Turbo MultiJet. In principe is alles mogelijk. Met of zonder speciale mat zwarte velgen, en qua interieur precies zoal jij vindt dat het ‘Hardblack’ genoeg voor je is. De exact prijsindicatie hou je nog van ons tegoed. Sommige bronnen melden een prijs van rond de 36 duizend hetgeen eigenlijk niet meer dan wat natte vinger werk is.

Eigenlijk komt de Delta Hardblack net iets te laat. De auto had in de film Angels & Demons van Ron Howard vorig jaar, het mysterieuze Bernini Mysterie (Dan Brown) namelijk nog mysterieuzer kunnen maken.

[nggallery id=362]

Een gedachte over “Lancia Delta Hardblack als filmster op Sicilië

  • 17 juni 2010 om 19:47
    Permalink

    Volgens mij staat ie gewoon in de prijslijst hoor… 36.245,= euries

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.