Lancia Flavia pas in 2013 in de showroom?

De Lancia Flavia zal waarschijnlijk pas 2013 in de showrooms verschijnen.

Olivier Francois zou deze naam voor de nieuwe D-segment Lancia genoemd hebben. Hiermee lijkt Lancia, net als Alfa Romeo terug te gaan grijpen naar de historische namen. Aanvankelijk was het plan de Flavia te vervroegen naar 2011, die samen met de introductie van de Chrysler 200C  samen moest vallen. Francois heeft echter aangegeven geen vertrouwen in dit plan te hebben.

De Chrysler 200C maakt namelijk gebruik van de ‘oude’ 2.4l 4-cilinder World Engine en staat op een bestaand Chrsyler platform. Tevens ontbreekt er een een Dieselmotor op de optielijst, die juist voor de Europese markt ontzettend belangrijk is. Deze auto die als vervanger van de Sebring komt, staat tevens al voor 2013 op de lijst voor vervanging. Het nieuwe model dat voor 2013 gepland staat moet voornamelijk gebruik gaan maken van Fiat motoren en zal dan op het nieuwe D-segment platform staan. De aanpassing van de 200C naar Europese maatstaven en regelgeving zou voor Francois te kostbaar zijn voor een dergelijk korte levensduur. Francois heeft de kosten van deze aanpassingen geraamd op 50 miljoen Euro.

De grote vraag is dan ook of een op de 200C gebaseerde Flavia in een dergelijk korte tijd rendabel kan worden. Anderzijds moet het publiek dan tot 2013 wachten om een d-segment Lancia aan te kunnen schaffen. Kan het merk zich dat veroorloven? Hoe Marchionne tegenover deze kritiek staat is nog niet bekend.

5 gedachten over “Lancia Flavia pas in 2013 in de showroom?

 • 13 oktober 2010 om 22:07
  Permalink

  Hopelijk geen opgewarmde voorheen uitgespuwde Sebring als Lancia… Hoe diep kunnen ze nog zakken?

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2010 om 06:43
  Permalink

  Het is beter om de nieuwe Chrysler niet als Lancia te brengen. Het design heeft totaal geen enkel Lancia DNA en zal maar montjesmaat verkocht worden. Het design en waarschijnlijk het rijgedrag zal het imago van Lancia alleen maar verder doen laten afbrokkelen.

  Beter even wachten tot de opvolger komt die wat meer Italiaans design heeft. Er zit toch niemand meer op Lancia te wachten dus de jaren met afwezigheid in het Passat segment zal niemand opvallen.

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2010 om 09:54
  Permalink

  Het is toch al een jaar geweten dat de gefacelifte 200 / Sebring niet als Lancia zal verschijnen.
  De 200 die na deze FL gaat komen, daarvan zal wel een Lancia gemaakt worden.
  Zie de slide-show van nu ongeveer 1 jaar geleden.

  Wat betreft de naam : er is nog niets zeker / beslist of het Thema, Flavia of wat ook gaat worden.

  Geduld, geduld.

  “””Er zit toch niemand meer op Lancia te wachten dus de jaren met afwezigheid in het Passat segment zal niemand opvallen. “””
  Zo is het !

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2010 om 17:26
  Permalink

  Nou ja, beter iets dan niets zou ik zeggen. De Lancia rijder is over het algemeen ook intelligent genoeg om deze wagen in perspectief te zetten.
  Mijn idee: vergeet die 2.4 4cilinder en biedt alleen de 6 cilinder met automaat(6) aan en dan voor een lekker pittig prijsje……exclusiviteit daar mag voor betaald worden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.