Lancia Ypsilon Auto van het Jaar 2012 in Griekenland

Lancia Ypsilon Griekenland

De Lancia Ypsilon is Grieks Auto van het Jaar 2012 geworden. Men kan Griekenland weliswaar betitelen als ‘probleemland’, maar dat doet niets af aan de goede smaak die men heeft in het fruit exporterende land met torenhoge schuldenlast. Op 6 december jongstleden werd bij het wijnmuseum in de Atheense wijk Pallini (foto), de compacte, luxe en comfortabele Italiaan uitgeroepen tot kampioen. Een jury van 25 ervaren journalisten en mensen uit de autobranche spraken hun oordeel uit in het voordeel van de kleine Lancia. De Ypsilon liet met een score van 132 punten de concurrentie ver achter zich. De Citroën DS4 werd tweede met 73 punten en de Ford Focus derde met 70 punten.

Inmiddels is de Lancia Ypsilon vooral in Italië niet aan te slepen en is het de op drie na best verkochte auto van het land. Dat zorgt soms ook voor wat schoonheidsfoutjes en daarom komt Lancia nu met een terugroepactie. Zo’n 14.000 Italiaanse eigenaren van een Ypsilon met 1.2 motor, mogen namelijk voor controle terug naar de dealer. Door een productiefout kan de ABS niet helemaal in orde zijn, evenals een bepaalde zekering. Beide mogelijke defecten vormen overigens geen risico tijdens het rijden. De gratis controle op dit aantal is slechts een voorzorgsmaatregel.

3 gedachten over “Lancia Ypsilon Auto van het Jaar 2012 in Griekenland

 • 14 december 2011 om 09:43
  Permalink

  Volgens mij doen Italiaanse auto het qua verkopen relatief goed in Griekenland. Jammer dat er daar zo weinig auto’s verkocht worden 🙄

  Beantwoorden
 • 14 december 2011 om 14:31
  Permalink

  Met een 1.2 8V heb je toch geen ABS nodig. Remmen doet hij evengoed wel sneller dan optrekken 🙂 haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.