Lancia Ypsilon en Musa Ecochic rijp voor een terugroepactie?

De consumentenbond in Italië heeft naar het schijnt een berg aan klachten binnengekregen over de Lancia Ypsilon en Lancia Musa EcoChic.

Oftewel de twee compacte Lancia modellen met fabrieksklare LPG installatie. Het is niet de eerste keer dat een compacte LPG van FGA een probleem heeft. Bij het loslaten van het gaspedaal in LPG stand kan naar het schijnt plots de motor uitvallen. Dit is in dit geval geen nieuwe uitgevonden Start&Stop techniek maar een hapering bij de toevoer van brandstof vanuit de gastank. De klachten die binnenkomen zijn allemaal in Italië ingediend voor zover bekend. De ontevreden klanten geven tevens ook aan dat bij de Lancia dealer over het algemeen onvoldoende oog is voor het probleem. De consumentenbond dringt op diverse manieren er nu bij de fabrikant op aan om (volgens artikel 140 Europees wetboek voor consumentenbescherming) om hier wat aan te doen. Over de Delta Ecochic bestaan er geen klachten.

Volgens de instantie is de fabrikant verplicht in dit stadium een terugroepactie in werking te stellen. FGA heeft vanmiddag laten weten zeer spoedig met een reactie te komen over deze kwestie.

[nggallery id=403]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.