Lapo Elkann mag automuseum van Turijn oppoetsen

Lapo Elkann is die telg uit de Agnelli familie, die je ook vaak in films ziet. Broer John is een stuk minder grillig van karakter en schopt het dan ook veel verder. Lapo kan soms uit frustratie hele gekke dingen gaan doen en iedereen in Turijn (en daarbuiten) weet wat dat betekent. Daarom mag Lapo altijd van alles doen om zich niet overbodig te voelen. In Turijn staat bijvoorbeeld een heel imposant museum voor de automobiel. Opgericht in 1960 en al een tijdje niet meer opgefrist. Voor velen vormde het museum ooit het bewijs dat Turijn de stad van de Italiaanse auto is en niet aartsrivaal Milaan. Maar net zoals Fiat zelf een paar jaar geleden, is het museum dus z’n glans al lang verloren. Dit jaar zal Italië haar 150 jarig bestaan groots vieren en dus worden door heel het land allerlei zaken aangepakt, waaronder dit museum. In dit geval heeft het dubbel nut, want het grote museum met 170 auto’s van 80 verschillende merken, trekt al lang geen grote bezoekersaantallen meer. Lapo mag z’n creativiteit -want creatief is ie- kwijt in het creëren van een meer interactief museum. Vele audiovisuele ervaringen moeten straks een jonger publiek trekken. De kleinzoon van Giovanni Agnelli doet dit in opdracht van Fiat, de regio Piemonte en de stad Turijn.

Je kunt Lapo natuurlijk heel makkelijk als een halve gek afschilderen, maar hij verkoopt zichzelf maar al te goed en blijkt een getalenteerde zakenman. Op de foto hieronder zien we hem bijvoorbeeld in een shoot met onze eigen Doutzen Kroes.

3 gedachten over “Lapo Elkann mag automuseum van Turijn oppoetsen

 • 7 januari 2011 om 22:10
  Permalink

  Je kunt veel zeggen over”Leipo”maar hij heeft in Italie de kledinglijn van FIAT op de markt gebracht.Het verkoopt als een tierelier en is ook nog ruig.Laat Lepo maar schuiven hij heeft het artistieke bloed geërfd.

  Beantwoorden
 • 7 januari 2011 om 22:51
  Permalink

  SERGIO!!!

  Ik heb daarna nog een klus voor deze heer ARESE ALFA ROMEO PLEASE.!!!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.