Luca Cordero di Montezemolo bevestigt onthulling 599 opvolger in Genève

Di montezemolo 599

Genève wordt voor Ferrari opnieuw een belangrijke autosalon, aangezien het daar een splinternieuwe GT zal presenteren als opvolger van de 599 GTB Fiorano. Dit jaar presenteerde Maranello de FF op de Zwisterse salon en vandaag werd op de jaarlijkse kerstborrel door Di Montezemolo de aanstaande presentatie van de nieuwe GT met V12 bevestigd. De 599 is nu vijf jaar op de markt en zal vervangen worden door een volledig nieuwe machine, grotendeels opgebouwd uit een nog hoogwaardiger soort aluminium.

Dit feit is al meer dan een jaar bekend, maar vanaf vandaag pas officieel. Ferrari heeft de druk flink op de ketel, want ook de California krijgt in 2012 een grondige update en de extra exotische Enzo wordt ook vervangen, door een model waarvan de naam nog niet bekend is. Op 7 februari debuteert in Jerez tijdens de tests voor het nieuwe GP-seizoen dan ook nog de nieuwe F1 bolide voor op het circuit.

Maar er werd meer besproken in Maranello vandaag, want er doen weer de geluiden de ronde, dat de Ferrari-baas een eigen lijst aan het samenstellen is en dat hij zich kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van 2013, als opvolger van interim-premier Mario Monti. Di Montezemolo’s politieke beweging ‘Italia Futura’ wordt dan een politieke partij. De beweging staat voor een economisch en politiek moderner Italië, agendapunten die in de huidige schuldencrisis de aandacht trekken van vele Italianen.

2 gedachten over “Luca Cordero di Montezemolo bevestigt onthulling 599 opvolger in Genève

 • 23 december 2011 om 08:38
  Permalink

  De 599 is slechts 5 jaar oud? Dit model wordt dan wel snel vervangen moet ik zeggen.

  Beantwoorden
 • 23 december 2011 om 09:03
  Permalink

  Eigenlijk bijna jammer. De mooiste Ferrari in tijden. Wat een druk jaar voor het grootse Ferrari dat toch wel een kleine producent is. Getuigd wel van de enorme ambitie en energie die daar heerst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.