Marchionne: “De moed om te veranderen heeft gewonnen”

De werknemers van Mirafiori hebben er voor gekozen om hun lot zelf te bepalen. Ze hebben gekozen om de verantwoordelijkheid te nemen en actief deel te nemen aan een historisch belangrijke omwenteling. In een land als Italië, waar veranderingen een groot taboe zijn, hebben mensen gisteren de moed gehad om ‘ja’ te stemmen over iets waar ze nog geen volledig zicht op hebben. Dit is het bewijs dat er een goede wil is om te veranderen tegen de stroom van de onwil en de neergang in. Het kiezen voor een actieve houding in plaats van een passieve houding. Ik hoop dat mensen die ‘Nee’ stemden uiteindelijk toch het belang gaan inzien van dit akkoord. Zij die ‘ja’ stemden hebben bovendien een halt toegeroepen aan extreme krachten die alleen voor chaos zorgen. Zij hebben daarmee de deur naar de toekomst opengezet.”

Het akkoord is totaal gericht op een betere fabriek en tast geen enkel recht aan. Er wordt door deze maatregelen niemand bestraft en alle verworven rechten en afspraken van de afgelopen jaren blijven gewoon in stand. Dit plan is een ambitieus plan. Samen met Chrysler kunnen we hier hoogwaardige SUV’s bouwen voor Jeep en Alfa Romeo om de hele mondiale markt te bedienen. Tot 280.000 auto’s per jaar met uiteindelijk zelfs zicht op nieuwe werkgelegenheid.”

8 gedachten over “Marchionne: “De moed om te veranderen heeft gewonnen”

 • 15 januari 2011 om 19:03
  Permalink

  Ik kan niet wachten op de eerste Alfa suv, hopelijk is deze groter dan de X6 ! 😀

  Beantwoorden
 • 16 januari 2011 om 08:17
  Permalink

  Dit moet de start zijn van een omwenteling in de verhoudingen in Italie, die (de industrie van) het land weer concurrerend maakt. Knap werk van Marchionne. Ja, ik ben een Marchionne-groupie!

  Beantwoorden
 • 16 januari 2011 om 09:26
  Permalink

  Eindelijk gaan die Italianen weer werken ! Zij en de andere Zuid-Europeanen moeten realiseren dat de wereld verandert, Azie en Zuid-Amerika worden steeds belangrijker en als zij blijven staken maken zij de rest van hun economie kapot.
  Je zou je denken na Alitalia ( de vliegtuigmaatschappij ) dat ze eindelijk wakker worden.
  Vakbonden zijn over het algemeen blind voor de realiteit, in Azie zeuren ze niet over 15 minuten pauze, maar daar werken ze vaak tot 9 uur ‘s-avonds en daar moeten ze toch tegen concurreren.
  Ik hoop dat het herstel van Alfa nu eindelijk wordt voortgezet en dat ze ook weer leuke modellen gaan maken, een mooie Spider, coupe en GTA lijn hoort bij Alfa en de Mito, Guillieta, Guila voor de centjes, plus als het moet een SUV…. En natuurlijk EINDELIJK weer terug op het circuit, de plek waar Alfa hoort te zijn, bijvoorkeur in de DTM en Le Mans serie, blijven dromen……..

  Beantwoorden
 • 16 januari 2011 om 11:27
  Permalink

  Ik ben ondernemer en voor de recessie maakte ik 50 uur per week.nu maak ik er 60 per week.wil je wat dan zul je moeten werken.heel eenvoudig.

  Beantwoorden
 • 17 januari 2011 om 10:47
  Permalink

  Net als bij politieke verkiezingen zijn er nooit verliezers, alleen maar winnaars. Hoewel de FIOM grote actie heeft gevoerd om toch vooral “NEEN” te stemmen tegen deze z.g. “chantage” van die “fascistische” FIAT en “JA” de meerderheid kreeg, verkopen zij dit toch als hun overwinning. En voelen zij zich gesterkt om op 28 februari weer eens de zoveelste staking uit te roepen, veel fantasie hebben ze niet. Deze CGIL-FIOM is meer een anarchistische politieke beweging dan een vakbond die opkomt voor de werkelijke belangen van de werknemers en deze zelfde werknemers misbruikt om met valse voorlichting hun achterhaalde ideaal, een communistische heilstaat, te verwezenlijken. Dit in tegenstelling tot de andere 4 vakbonden die goed hebben begrepen welke die belangen zijn en het accoord met FIAT wel hebben ondertekend. Dit om de werkgelegenheid veilig te stellen, maar ook zullen de salarissen met €3500 op jaarbasis kunnen toenemen. Men kan niet spreken van een verslechtering van de werkomstandigheden, maar eerder van een normalisering. Het zal alleen een verslechtering betekenen voor degenen die graag staken en zich geregeld ziek melden voor of na een vakantie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.