Marchionne: “Ferrari gaat voor 2012 niet naar de beurs”

Het is duidelijk dat de Spin-off tussen Fiat Group Automobiles en Fiat Industrial het nodige in gang heeft gezet.

Eerst was er al het gerucht over de verkoop van de industriële tak aan Daimler. Er is hierover geen glasharde ontkenning, maar Marchionne geeft aan dat er ook geen aankondiging op het programma staat van zoiets dergelijks. Wat volgens verschillende stemmen in Turijn wel het geval is, is dat men goed om zich heen kijkt voor een goede transactie om de weg naar een nog groter aandeel in Chrysler te kunnen bespoedigen.

Een ander geluid is sinds afgelopen weekend tot de openbaring gekomen. Fiat Group zou met hetzelfde doel Ferrari naar de beurs willen sturen en het eigen aandeel in haar paradepaardje eventueel willen verkopen, om zo zelf binnen een paar jaar niet met 35% maar met 51% volledig eigenaar van Chrysler te kunnen worden. Hierdoor zou Fiat Group zonder verliezen in 2012 al eigenaar zijn en dus voorop schema liggen ook als het gaat om de afbetalingen aan het Witte Huis. De beursgang van Ferrari is volgens Marchionne uitgesloten. Alleen vanaf het jaar 2014 sluit de CEO niets uit, omdat niemand weet hoe de vlag er dan financieel precies bij hangt. Ferrari is 3,1 miljard waard.

Het aandeel in Chrysler zal in 2012 in ieder geval van de huidige 20% naar de beoogde 35% zijn geklommen. Zelf schatten we in dat FGA Ferrari absoluut niet kan missen. Maar het is ook zo dat de grote slag die de Italiaanse autobouwer probeert te maken boven alles gaat, om zo een zekere toekomst als grote autobouwer in de wereld te kunnen garanderen.


Een gedachte over “Marchionne: “Ferrari gaat voor 2012 niet naar de beurs”

 • 27 september 2010 om 18:08
  Permalink

  Hahahah Slimme zet dit.. Sergio denkt oww als ik net doe alsof ik Ferrari wil verkopen dan komt er van eigens een groote klant die zijn geld wil investeren.Bv vag die zijn toch zo hebberig als wat.

  Vervolgens waneer er een hebberige koper opdaagt zegt Sergio oww maar ik wil Fiat toch nog niet helemaal verkopen…
  Gaat dan een onderhandeling aan met die klant en zal dan wellicht een deel verkopen (bv 40%of49%) zodat ze zelf nog altijd de touwtjes in handen hebben en een groote zak met geld.
  Die groote zak met geld investeren ze weer in Chrysler zodat Fiat daar naar de bv 51% kan gaan.

  En zo gaan ze verder naar de missie tot world domination 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.