Home » FCA , Overige

Marchionne moet naar Rome voor overleg met Italiaanse overheid

12 januari 2012 14:55 Geen reacties

Marchionne Rome

Sergio Marchionne wordt voor het eerst in Rome ontboden door de regering Monti en zal om de tafel gaan met de technocratische minister Elsa Fornero van werkgelegenheid. Vorig jaar heeft de CEO al vele van dit soort gesprekken gevoerd en altijd gaan ze over hetzelfde onderwerp; Fiat’s (onzekere) toekomst in Italië. Door de grote onrust die daar op het schiereiland vaak bij komt kijken heeft Marchionne al zelfs een keer ten overstaan van het hele parlement zijn intenties moeten onderbouwen.

Elsa Fornero

Dit gesprek komt in een fase dat Marchionne als CEO van Fiat-Chrysler én als voorzitter van het ACEA, flink wereldkundig heeft gemaakt dat de minder grote Europese autobouwers moeten samenspannen om de komende paar jaar het hoofd boven water te kunnen houden op ons door een schuldencrisis geteisterde continent. Opnieuw wees Marchionne -zoals hij al zo vaak heeft gedaan- op de overcapaciteit en zei hij dat autobouwers die sterk afhankelijk zijn van de bouw van kleinere auto’s -zoals Fiat, Renault en PSA- en dus veel last hebben van concurrentie van buiten Europa, er beter aan zouden doen om zoveel mogelijk samenwerking te zoeken. Intussen gaan er in Italië steeds meer stemmen op dat Fiat de samenwerking met Suzuki flink wil uitbreiden.

Terwijl minister Fornero heeft laten weten dat ze -net als haar voorgangers- graag zoveel mogelijk inzage wil hebben in de plannen van Fiat, heeft Marchionne al op zijn beurt gezegd dat hij bij de minister zal aandringen op een zo stabiel mogelijk ondernemingsklimaat in Italië. De CEO laat hiermee indirect weer eens weten, dat vooral vakbonden roet in het eten kunnen gooien, als het om Fiat’s toekomst op eigen bodem gaat.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties