Marchionne: Volledige overname Chrysler in 2014

marchionne repubblica

Een uitgesproken montere Sergio Marchionne, maakte afgelopen weekend in een uitgebreid interview met de Italiaanse krant La Repubblica van zijn hart geen moordkuil. De ietwat frivole houding van de CEO heeft alles te maken met de stijgende lijn waar Fiat SpA momenteel in zit, dankzij overzees succes. Dat succesverhaal krijgt aldus Marchionne volgend jaar een nieuw hoofdstuk, wanneer de volledige overname van Chrysler een feit zal zijn.

Het interview vond in hartje Turijn plaats op het podium van een theater. Marchionne herhaalde dat Fiat vandaag niet zou zijn geweest, wat het nu is, zonder de inzet van de familie Agnelli. In Mirafiori zullen luxe auto’s gebouwd worden van de merken Alfa Romeo en Maserati. De fabrieken in Turijn zullen volgens de CEO in donkere trui straks weer volop draaien en het juiste antwoord bieden op de Duitse arrogantie en onwelwillende vakbondsleiders. Overigens benadrukt Marchionne dat het project ‘Fabbrica Italia’ een van z’n grootste fouten was, aangezien die veelbelovende opzet destijds niet paste bij wat Fiat vervolgens te wachten stond. De crisis verergerde en we hebben nieuwe modellen uitgesteld.

marchionne repubblica2

Marchionne deed ook weer een oproep aan de Europese overheid, om maatregelen te treffen, die ervoor zorgen dat de overproductie voor de lokale markt verder zal worden teruggedrongen. Fiat zal daar tegelijkertijd niet voor hoeven te vrezen zegt Marchionne en uiteindelijk alle Italiaanse fabrieken weer op volle kracht kunnen laten draaien, dankzij de gekozen export-strategie. Alle werknemers zullen vroeger dan verwacht weer aan de slag kunnen binnen een periode van drie tot vier jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.