Marchionne: ‘We hebben niets gezegd maar alles is mogelijk’

Globetrotter Sergio Marchionne reageerde gister alweer vanuit Los Angeles op de Italiaanse commotie rond de analistenpraatjes. Hij gaf dit keer commentaar op verzoek van de Italiaanse toezichthouder van de beurs ‘Commissione Nazionale per le Società e la Borsa’ (CONSOB). Marchionne’s reactie lijkt wederom op een tactisch steekspel in verband met de koersen, maar is ook vooral gericht als waarschuwing tegen de vakbonden en de Italiaanse regering. De autobouwer bevindt zich in Italië immers nog altijd in een lastige positie. Marchionne kiest dit keer zijn woorden zorgvuldig vanuit een eerste Amerikaanse FGA-Chrysler Motor Village, die gister in LA werd geopend;

“Ik heb nooit gezegd dat we nu zo snel mogelijk richting een fusie werken tussen FGA en Chrysler. Het behoort natuurlijk wel tot de mogelijkheden net zo als dat het verzilveren van een deel van Ferrari en een deel van Magneti Marelli tot de mogelijkheden hoort. Onze reactie als bedrijf aan de Consob is dat het dus binnen een pakket van mogelijkheden hoort. Technisch is het allemaal heel goed mogelijk maar we hebben niets besloten. Het heeft dus totaal geen nut dat mensen zich zorgen maken over verkoop. Ik heb nog nooit gesproken over een totale fusie met Chrysler of de verkoop van Alfa Romeo, maar het zijn allemaal slechts mogelijkheden net als de verkoop van een aandeel Ferrari en Magneti Marelli. Dat Morgan Stanley zoveel mogelijk te weten wil komen is logisch, dat is hun vak net zo goed als dat de Italiaanse media alles wil weten over Fiat.

Ons land heeft nu echt heel veel behoefte aan meer zekerheden een duidelijkheid. Daarvoor is politieke stabiliteit nodig. De huidige situatie is zeker niet bevorderlijk. Of er is een crisis of er is geen crisis in Italië.. Momenteel is die onduidelijkheid het aller ergste. Professionele en betrouwbare mensen doen dit soort dingen niet. We hebben namelijk stabiliteit nodig om te kunnen werken. De instabiliteit van nu is een groot nadeel voor iedereen; voor de consument, voor de industrie en voor de economie. We hebben dus meer zekerheid nodig.”

Een gedachte over “Marchionne: ‘We hebben niets gezegd maar alles is mogelijk’

  • 17 november 2010 om 21:33
    Permalink

    “Ik heb nog nooit gesproken over …..of de verkoop van Alfa Romeo, maar het zijn allemaal slechts mogelijkheden ……”.

    Ik heb liever dat ze AR dan gewoon de nek omdraaien. Het blijft dan bij mooie herinneringen aan al die prachtige modellen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.