Maserati GranCabrio Fendi; haute couture met een gouden randje

GranCabrio Fendi

De Maserati GranCabrio Fendi zal ons volgende maand in Franfurt laten zien dat je naast chique ook voor poepie-chique kunt gaan. Het Romeinse hoogwaardige modehuis dat vooral bekend is geworden van de typische Baguette-handtassen, heeft de meest stijlvolle cabriolet van dit moment een zeer geslaagde finishing touch mogen geven onder leiding van Silvia Venturini Fendi zelf. Onze persoonlijke voorkeur ging wat de GranCabrio betreft sowieso altijd al uit naar de ‘promenade versie’ (4.7 V8, 440 pk!) zonder ‘S’, maar dat is vanaf vandaag alleen nog maar meer het geval.

Maserati presenteert voor deze gelegenheid weer eens een oogverblindend mooie lakkleur met de naam Grigio Fiamma Dorato. De goudgele huisstijl kleur van Fendi ligt als een gloed verborgen in deze lak en in vele details zoals bijvoorbeeld de drietand in de hoofdsteunen en het hout in het dashboard, versnellingspook en portieren. De remblokken hebben ook de karakteristiek gele kleur gekregen. Andere details zijn het Fendi logo in de 19 inch Trident Design velgen en de linnen kap. Als eigenaar van zo’n Fendi-editie ben je in het bezit van een unieke gelimiteerde auto met een genummerde badge.

Twee mooie Italiaanse logo’s ontmoeten elkaar in de stoelen van de GranCabrio Fendi, want naast de drietand, is in de rugleuning ook de traditionele dubbele ‘F’ verwerkt van Fendi. Fendi en Maserati ademen dezelfde stijl en gaan even ver terug in de geschiedenis van Italiaans design.

Maserati toont ons op de IAA naast deze editie ook een concept van de aanstaande SUV.

[nggallery id=657]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.