Maserati GranTurismo MC Trofeo 2013 rijdt zich warm

GT99

Er klonk goddelijk gebrul op Vallelunga en Mugello, toen de machtige Maserati GranTurismo MC Trofeo editie 2013, daar de afgelopen dagen warm draaide voor het nieuwe seizoen van de World Series. De grote GT is slechts lichtjes aangepast en zo’n tiental coureurs mochten ‘m alvast aan de tand voelen. Veel komt dus overeen, aangezien vorig jaar al een hoop belangrijke aerodynamische aanpassingen waren doorgevoerd en de spoorbreedte zelfs was toegenomen. Ook qua gewicht werd er vorig seizoen al een slag gewonnen met een afname tot 1380 kg. Ook de 4700cc V8 met 488 pk is nog dezelfde. Om de wielen liggen uiteraard Pirelli’s.

GT99b

Maserati vierde tijdens de testfase een feestje met een speciale jubileum-versie die je hier op de foto’s ziet. Een prachtige versie met nummer 99, blauwe basiskleur, parelmoer wit (van de MC Stradale) en de Tricolore in de kleine zijruit. Eigenlijk is het een aankondiging van het 100-jarige jubileum van volgend jaar.

Op Paul Ricard waar de Trofeo een paar jaar gelden voor het eerst op de piste verscheen, trapt men op 28 april af. Vooraf zal er nog getest worden op Misano. Dan volgt op 2 juni de Nürburgring en op 14 juli Silverstone. In deze fase van het seizoen wordt de Europese titel toegekend. De Belg Renaud Kuppens won deze vorig jaar, evenals de eindtitel. In de tweede helft reist men naar Azië, waar op 3 november gestart wordt in het Chinese Sjanghai. De eindstrijd volgt in het Midden-Oosten te Abu Dhabi. Hier werd deze winter overigens ook de aparte Maserati Trofeo JBF Rak verreden. Vorig jaar deden aan de World Series 20 auto’s mee en 84 coureurs uit 24 verschillende landen. De sessies bestaan telkens uit twee vrije trainingen van elk 45 minuten, dan volgen twee kwalificaties van 20 minuten, twee wedstrijden van 30 minuten en eentje van 50 minuten met 1 pitstop en wisseling van coureur. De spanning zal dit jaar toenemen dankzij de invoering van een handicap op het gebied van tijdmeting voor de snelste deelnemers.

GT99c

2 gedachten over “Maserati GranTurismo MC Trofeo 2013 rijdt zich warm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.