Home » Alfa Romeo , FCA , Maserati

Maserati/Alfa Romeo belangrijke toekomstige bron van inkomsten

19 april 2013 14:01 5 reacties

Ghibli

Tijdens een bijeenkomst voor Noord Amerikaanse autobouwers, het Society of Automotive Engineers in Detroit, benoemde Marchionne een aantal zaken, die hij al vaker heeft benadrukt. Bijvoorbeeld dat wat de CEO vier jaar geleden ook al als een van de eersten riep, namelijk dat er binnen een jaar of zes, nog maar vijf of zes grote autoproducenten over zullen blijven. Daarbij benoemde hij ook de cruciale overname van Chrysler door Fiat. Als deze niet zou plaatsvinden, is het volgens Marchionne einde oefening voor de groep, waarmee de grote baas in donkere trui, tevens wat druk achter de huidige onderhandelingen met de VEBA voor een volledige overname lijkt te zetten.

marchionne

Maserati en Alfa Romeo worden door de CEO opnieuw genoemd als de twee grote toekomstige exportmerken voor luxe personenauto’s binnen de groep. Het vormt het ideale antwoord op het problematische bestaan van de fabrieken in Italië, die tot nu toe te veel afhankelijk waren van de lokale en Europese markt. Morgen wordt er met de Ghibli in China alweer een tweede hoofdstuk geschreven, nog maar kort na de lancering van de Quattroporte. Volgens Marchionne moet een autobouwer om te overleven minimaal 6 miljoen auto’s per jaar bouwen, waarvan minstens 1 miljoen per platformtype.

Over het enthousiaste marktdebuut van de elektrische 500E in Californië, zegt Marchionne dat het een absoluut onrendabele business blijft (10.000 dollar verlies per auto). Bij een wereldwijde lancering van een volledig elektrische auto, moet je volgens de manager haast wel masochistisch zijn als autoproducent.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • alfaspeed schrijft:

  In duitsland worden steeds meer slaappillen verkocht. Zou dat een reden hebben?? 😆

 • niccolo schrijft:

  In italië al heel Lang…

 • Lampredi schrijft:

  long way to go……hoeveel maakt FGA nu eigenlijk, als het 2 mln stuks totaal zijn, is het veel denk ik, en dan ook nog 1mln per platformtype??? Zit er maar 1 ding op en dat is aansluiting zoeken bij andere partijen. De enige autoproducenten > 6 mln zijn Toyota, GM en VW AG, Dus dat wordt bij Hyundai, Suzuki, Honda, Nissan, Ford of Renault aansluiten 😥

 • Lancia4Ever schrijft:

  4,5 miljoen zit men op momenteel 😉

 • Lampredi schrijft:

  was Chrysler even vergeten………Maar de voor dit jaar verwachte 4,5 mln is dan incl. alle niet auto’s als busjes, vrachtwagens etc. Die 1 mln per platformtype (ik ga dan uit van hetzelfde onderstel etc.) is nog wel degelijk een uitdaging

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA , Maserati

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties