Meer vraag naar Abarth in Nederland

Volgens FGA Nederland uit Lijnden is dat de reden waarom er nu drie dealers bij gaan komen die Abarth’s mogen verkopen.

Dat brengt de teller eindelijk op een serieuzer aantal van 4 verkooppunten, na de voorzichtige aanzet in 2008 met Nieuwkoop Motors BV in Den Bosch. Hiermee kunnen we stellen dat er best wel vraag is naar deze exlcusieve oogstrelende van sport DNA voorziene auto’s uit Turijn. De Fiat modellen die de inhoud van de befaamde ‘Cassette di Trasformazione’ gemonteerd hebben gekregen, staan nu ook te koop bij bekende dealers als;

  • Voor de regio Amsterdam: Van Kouwen “Galleria Amsterdam” aan de Klokkenbergweg 15 te Amsterdam Zuid-Oost.
  • Voor Noord/Oost Nederland: Wim Prins aan de Galvaniweg1 te Nunspeet
  • Voor Midden Nederland: Vireo Auto (onderdeel van Stern Groep N.V) aan de Ringveste 4 in Houten.

Tijdens de comeback van Abarth in 2007 was bepaald dat deze auto’s alleen bij speciale Abarth dealers te koop mochten zijn, om zo de exclusiviteit van dit label zo goed mogelijk over te brengen en de traditie van Abarth nieuw leven in te blazen. Niet gunstig natuurlijk als het gaat om een markt als de Nederlandse. Daarom deze uitzonderingsregel. Kijk hier voor meer info.

Algemeen directeur Fiat Group Automobiles Netherlands B.V. Jan Flipsen sprak zich uit over deze uitbreiding: “We zijn tevreden met de verkopen van Abarth tot nu toe. Maar als volwaardige organisatie, ook van een niche merk, moet je je afzet blijven vergroten. We zijn blij met de nieuwe dealers die garant staan voor de kwaliteit en passie waar Abarth voor staat en vertrouwen erop dat zij samen met het reeds bestaande Abarth-servicepunt Van den Dungen in Veghel en dealer Nieuwkoop in Den Bosch het sportieve Italiaanse merk naar een hoger niveau tillen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.