Milano-Sanremo bleek goede opwarmer voor de Mille Miglia

Alfa Romeo heeft vanuit eigen huis alvast een stempel kunnen drukken op de historische Italiaanse wedstrijd klassiekers voor dit jaar.

Een mooi gegeven uiteraard, nu we dit jaar de magie van 100 jaar Alfa Romeo overal zien voorbijkomen door het prachtige landschap van het schiereiland. De Milano-Sanremo 2010 werd namelijk Alfa rood gekleurd door het eerste optreden van het ‘Squadra dell’Automobilismo Storico di Arese’ team. Het team waar prins Bernard jr. tijdens de Mille Miglia zich bij aan zal sluiten. Giovanni Moceri en Rosella Labate kwamen als eerste in Sanremo aan met hun 6C 1500 Super uit 1928. Daarachter liet het legendarische pioniersmerk Lancia, dat dit jaar al haar 104e verjaardag zal vieren, ook van zich horen doordat Pier Luigi Fortin en Laura Pilé tweede werden met hun tijdloze Aurelia B20 S uit 1956. Maar Alfa Romeo bepaalde de toon en dus werden Antonio d’Antinone en Amalia de Biase derde met een mooie Alfa Romeo Giulietta Sprint uit 1956.

Andere Automobilismo Storico deelnemers reden in een 6C 1750 en een 6C 2300 Mille Miglia. De door de ACI gecontroleerde wedstrijd werd georganiseerd door de Mac Group en vertrok afgelopen zaterdagochtend om 8:30 vanaf het domplein in hartje Milaan. Via een lange weg (SS334) richting de zee langs het prachtige Sasselo en uiteindelijk Albisola, reden de 74 deelnemers vervolgens weer langs de kust over de Via Aurelia richting de alpen naar Sanremo. Door de hoger gelegen gebieden tussen Piemonte en Lugurië moesten de klassiekers zelfs geheel zelfstandig sneeuw en ijs trotseren. Maar liep men op de Via Aurelia vertraging op door de hedendaagse verkeersdrukte, dan was er een politie-escorte om de pijn te verzachten. Op zondag reed men tegen de klok op een bochtig stadscircuit van Ospedaletti naar Sanremo. Een ronde die bij de zee begint en vervolgens over de bergachtige uitlopers richting de finish in de stad van de bloemen gaat. Een historische ronde die Fangio en Ascari ooit reden tijdens de GP van Sanremo.

[nggallery id=250]

Een gedachte over “Milano-Sanremo bleek goede opwarmer voor de Mille Miglia

 • 24 maart 2010 om 10:58
  Permalink

  Weet iemand hier iets van de plannen met Arese en het Museum van Alfa Romeo. Elk merk heeft een museum en een merk als Alfa Romeo mag geen museum maar moet een museum en nog veel meer een soort Alfa Romeo world in Ares met van alles en nog wat.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.