Mille Miglia 2010

Naast al het Alfa Romeo geweld zullen er ook prachtige Ferrari’s starten in de 2010 editie van de Mille Miglia.

Maar liefst 130 exemplaren van de 375 geselecteerde deelnemers (van de ruim 1400 inschrijvingen) om precies te zijn. Als Ferrarist kun je tussen 6 en 9 mei dus je hart ophalen langs de duizend mijls route. Het gaat om modellen van 1958 tot nu.

Dit jaar gaat de route voor het eerst ook langs Sirmione, Casal Maggiore en Manerbio. Er wordt gestopt in het prachtige Urbino en Buonconvento. Niet Ferrara maar Bologna vormt dit jaar de belangrijke tussenhalte op 7 mei. De tijdsritten zullen op de bekende racecircuits van Imola en Fiorano plaatsvinden. Wij hebben deze week  ‘koninginnenach’ maar Brescia is aanstaande vrijdag gastheer van de altijd gezellige ‘Notte bianca’ (‘witte nacht’). De Mille Miglia ‘Villaggi’ zijn dit jaar in Brescia, Bologna en ook in het prachtige decor van de burcht/voormalig mausoleum Castel Sant’Angelo in Rome. Daar kun je kijken en genieten.

Weer vele mooie hoogtepunten dus waarbij het mooiste uit de automobielgeschiedenis prachtig samenvalt met de mooiste landschappen en steden van Europa. Zo mooi dat ook bekende internationale gasten en artiesten weer bij de festiviteiten rond de Mille Miglia aanwezig zullen zijn en ook zullen optreden.


2 gedachten over “Mille Miglia 2010

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.