Museo Storico Alfa Romeo klaar voor heropening

museo storico

Vanaf 30 juni kan elke Alfist zich in Arese in het Museo Storico onderdompelen in 105 jaar geschiedenis in een prachtige ambiance dat ‘de tijdmachine’ wordt genoemd. “La macchina del tempo” krijgt het vernieuwde museum als titel. Macchina dat in het Italiaanse behalve de betekenis machine ook auto wil zeggen. Alfa Romeo heeft in al die jaren altijd dat krachtige DNA met zich meegedragen en daarom is het tijdreizen langs dit merk een waar avontuur en genot op automobiel gebied. De Giulia krijgt als laatste telg en zo belangrijk nieuw hoofdstuk in deze roemrijke geschiedenis steeds meer handen op elkaar in binnen en buitenland. Alfa Romeo is terug en dat zie je aan meerdere aspecten die aan bod kwamen gisteren.

museo storico2

De website van het museum, museoalfaromeo.com is alvast in de lucht. Er is letterlijk dag en nacht doorgewerkt (foto boven) aan de realisatie van het totaal vernieuwde complex. Een oorspronkelijke deadline is dan ook uiteindelijk een maand opgeschoven. In het museum zijn straks drie thematische afdelingen te vinden die zich elk op een verdieping bevinden; Timeline, Bellezza, Velocità en de tempel van de overwinningen, oftewel “Tempio delle vittorie”, het heilige der heilige over de 10 belangrijkste overwinningen in de racehistorie van Alfa Romeo. Er zijn in totaal 69 auto’s te zien in plaats van de 130 van voorheen. Onder deze 69 bevinden zich ook de 8 stuks die aanvankelijk door Lingotto verkocht zouden worden. De belangrijkste aanwezige modellen zijn de eerste A.L.F.A. 24 HP, de 6C 1750 Gran Sport van Tazio Nuvolari winnaar van de Mille Miglia, 8C’s van Touring, de Alfetta 159 wereldkampioen Formule 1 met Fangio.

In het museum is nu ook een officiële showroom te vinden waar voortaan Alfa Romeo’s gamma wordt getoond voor de verkoop. Verder zijn er andere afdelingen voor de bezoekers zoal merchandising een restaurant en dergelijke. Alle dagen van de week zal het Museo Storico geopend zijn. Van 10:00-18:00 en op donderdag tot 22:00. De entree kost 12 euro (in geval van korting 8 euro) en is gratis voor kinderen onder de 5 jaar en begeleiders van gehandicapten en groepsreizen. Vanaf de snelweg (A8-A9) moet je afslag Arese-Lainate nemen om bij het museum te geraken.

4 gedachten over “Museo Storico Alfa Romeo klaar voor heropening

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.