Mysterieuze LaFerrari met turbo gespot tijdens test

LaFerrari XX

Op Fiorano was onlangs een mysterieuze versie van de LaFerrari te zien, tijdens de uitvoering van de nodige tests. Ferrari-fans – die dagelijks langs ’t circuit te vinden zijn, filmden stiekem deze activiteit. De meningen over wat we hier zien lopen inmiddels uiteen. Een extremere XX versie van de nieuwe LaFerrari ligt voor de hand, maar het kan ook om een Le Mans versie gaan, gezien de opvallende luchtinlaat op het dak.

Maar daar blijft ’t niet bij; een opvallend fluitende turbo, doet kenners vermoeden dat het eventueel om een nieuwe V6 gaat voor de F1. Vanaf volgend jaar zal het hoogste podium in de autosport namelijk voorgoed veranderen, door het gebruik van dit soort krachtbronnen. Ferrari wil dit seizoen snel vergeten en zegt volgend jaar weer als een van de grootste kanshebbers op de titel terug te willen komen. Deze test kon nog weleens een eerste aanloop zijn naar de nieuwe ‘monoposto’ van La Scuderia.

httpvh://youtu.be/EQFCodyuSUA

Een gedachte over “Mysterieuze LaFerrari met turbo gespot tijdens test

  • 3 december 2013 om 12:21
    Permalink

    Zie ik daar witte rook? Zou er dan nu echt een beslissing zijn genomen door SM over het lot van Alfa? En is dit een Alfa die weer de (auto)sportieve handschoen gaat oppakken. Of droom ik… 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.