Home » FCA , Overige

Napolitano: ‘Agnelli-generatie was motor van een welvarend Italië’

25 januari 2013 14:11 Geen reacties

Napolitano agnelli

Italië herdacht gisteren de dood van Gianni Agnelli op grootse wijze, waarbij alle superlatieven uit de kast werden getrokken. In Turijn kwam een grote delegatie aan hoogwaardigheidsbekleders bijeen, nam de president van het land zelfs het woord en was er de zegen van paus Benedictus XVI. Het is niet alleen een Italiaanse wijze van herdenken wat gisteren in Turijn te zien was, het is vooral ook een teken dat mensen als Gianni Agnelli, gedurende de vorige eeuw de kwetsbare jonge republiek, enorm vooruit hebben geholpen als industrieel land.

Napolitano agnelli1

Dat benadrukte ook president Giorgio Napolitano in zijn toespraak in de ‘Sala Rossa’ van het stadhuis van de Piemontese hoofdstad. Daar waren ook ministers en voormalige politici aanwezig, samen met nabestaanden van l ‘Avvocato. Alleen Gianni’s bejaarde zus Margherita (moeder van John en Lapo Elkann) was niet in staat om bij de ceremonie aanwezig te zijn.

De president van de republiek zei dat Gianni Agnelli, door Rome niet voor niets benoemd werd tot senator voor het leven. De man die een eenheid vormde met de sterke economische drijfkracht van de stad Turijn, is een symbool voor de naoorlogse generatie die van Italië een belangrijke democratische economie maakten. De oude president die binnenkort zal aftreden, noemt mensen als Agnelli de motor van een sterk Italië. Zulke ‘mannen’ zijn volgens Napolitano ook vandaag nog altijd hard nodig, om het land niet te laten verzanden in verdeelde opvattingen. Mensen met een voorbeeldfunctie en visie om deze natie eendrachtig vooruit te helpen, aldus de president.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties