Nieuw productieplan Melfi in 2024 bevestigd

EV’s in het compacte middensegment.

Melfi is de komende maanden helaas een stille fabriek, maar er gloort weer hoop aan de horizon. Met bonden is afgelopen weken reeds een nieuw investeringsplan besproken. Stellantis zegt de fabriek in San Nicola di Melfi een grote rol te willen toebedelen. Men spreekt over een ‘super assemblagelijn’, oftewel een productielijn waarop meerdere modellen van meerdere merken tot stand zullen komen. Dit sluit naadloos aan op ons eerder bericht over de toekomstige Lancia C/SUV modellen in het C/Dsegment. Platformtechnisch zou het om STLA Medium gaan in zowel een compact als groter formaat. Het gaat om een totaal nieuwe generatie SUV-achtige reeks modellen die volgens de laatste informatie volledig elektrisch zullen zijn. Dat duidt op een grote toename van in Italië geproduceerde elektrische auto’s, wat ook verklaart waarom de Italiaanse overheid momenteel volop in gesprek is met Stellantis over de bouw van een ‘giga factory’ voor de productie van batterijen. Deze zal naar verwachting verrijzen in de buurt van Turijn.

Lancia, DS, Jeep en Opel.

Een volledig nieuwe generatie modellen van een stuk of 4 verschillende merken, waarvan Lancia er ééntje is. Men zegt dat er in totaal misschien zelfs 6 varianten geassembleerd kunnen worden, wat voor de productiviteit van Melfi geweldig nieuws is natuurlijk. Momenteel heeft Melfi 2 assemblagelijnen (voorheen zelfs 3), die men van plan is te vervangen door 1 grote, goed voor een totale capaciteit van 400.000 eenheden op jaarbasis. Zoals ons al ter ore was gekomen, zal dit vanaf 2024 gaan plaatsvinden. Inmiddels zijn er ook geruchten dat voor Cassino een soortgelijk plan klaarligt, maar dan voor het grotere segment, middels de productie op het ‘STLA Large’ platform.

Een gedachte over “Nieuw productieplan Melfi in 2024 bevestigd

  • 21 juni 2021 om 13:17
    Permalink

    Stellantis is de stuwende kracht achter een modellen-offensief. De slag die ze in het recente verleden met het merk Opel hebben gemaakt, geeft vertrouwen dat ook met de nu kwakkelende merken serieuze slagen gemaakt zullen worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.