Nieuwe afbeeldingen van de Cambiano Concept van Pininfarina

Cambiano Concept

Dit is de Cambiano concept van Pininfarina; voor ons een van de bewijzen dat de mooiste auto’s ter wereld nog altijd in Italië worden ontworpen en niet elders. De prachtige lijnvoering die louter tot stand komt dankzij de keuze voor subtiliteit, toont dat ook vandaag de dag nog de mooiste creaties kunnen worden neergezet, dankzij een traditie die al bijna 100 jaar oud is. Noord Italiaanse vakkundigheid dat dankzij een eindeloze hang naar creativiteit, enkel op een tekentafel in Turijn gerealiseerd kan worden. De Cambiano is een toonbeeld van uitgebalanceerde elegantie, sportiviteit en luxe geworden, dat past bij merken als Maserati, Lancia en Alfa Romeo. We hopen dan ook dat deze innovatieve uitwerking uit Pininfarina’s ontwerpstudio in Cambiano, ergens binnen FGA’s Centro Stile terug zal keren. Quattroruote mocht alvast een reportage maken over de totstandkoming en daar horen deze beelden bij. Op een van de afbeeldingen is trouwens te zien dat de ondersteunende krachtbron een kleine turbinemotor is dat dus gebruikt maakt van dieselbrandstof.

Cambiano Concept side

[nggallery id=772]

8 gedachten over “Nieuwe afbeeldingen van de Cambiano Concept van Pininfarina

 • 27 februari 2012 om 19:09
  Permalink

  Voetganger vriendelijkheid alla 159 met z’n bot kap mes als motorkap. Die breekt wel ieder scheenbeentje wat niet optijd voor de neus wegspringt. Maar ja je moet iets moois ook van de zijlijn bekijken en niet er niet voor gaan staan.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2012 om 20:37
  Permalink

  ja dat zal wel tuinslangenleer worden die voorkant!
  nee hoor,grapje.zeldzaam mooi.
  😆

  Beantwoorden
 • 28 februari 2012 om 12:10
  Permalink

  Nu ik er over denk: de voorzijde doet mij aan de Bertone Pandion herinneren…

  Beantwoorden
 • 28 februari 2012 om 13:05
  Permalink

  Inderdaad!….en ook de duettottanta in mindere mate.. is het stiekem de lijn als voorbereiding op Alfa’s toekomst? De ideale manier om reacties te oogsten. Ik zag dat Quattroruote zelfs lezers vraagt om inspraak over de vorm van de koplampen van toekomstige Alfa’s…dat komt uiteraard ook van de fabrikant zelf.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2012 om 18:05
  Permalink

  Super, het is idd te hopen dat het deze kant op gaat met Alfa.
  Als we dan toch inspraak mogen uitoefenen op de vorm van de koplampen… ik zeg 2x 3 ronde lampen a la 159. Past er gewoon bij.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2012 om 19:11
  Permalink

  2 x 3 ronde koplampen werkt niet op kleinere modellen, dat staat zelfs lullig plus het doet teveel denken uit resultaten uit het verleden, dus ik denk dat er het beste gekozen kan worden voor een smalle brede variant binnen dezelfde soort inkeping als op de 159.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.