Home » Alfa Romeo

Nieuwe foto bevestigt mogelijk de naam ‘Giulia’

17 juni 2015 14:34 16 reacties

giulia name

Deze nieuwe foto van (hoogstwaarschijnlijk) de D-segment Alfa Romeo geeft opnieuw wat informatie vrij. De voorkant is duidelijk nog steeds de carrosserie van een Maserati Ghibli, maar vanaf de B-stijl zien we een andere achterdeur zonder deurklink. Deze lijkt dus opnieuw weggestopt te worden in de C-stijl zoals op de Giulietta en 156, om een meer coupé-achtig uiterlijk te krijgen. De vorige mules die werden vastgelegd op foto hadden dus inderdaad fake deurklinken achteraan. De C-stijl toont bovendien ook aan dat dit niet simpelweg een Ghibli zonder achterste deurklink is, aangezien deze compleet verschillend is van de Maser. Een coupé lijkt dan ook weer niet het geval vanwege de duidelijke lijnen van een achterdeur. Als dit inderdaad de Giulia is, dan lijkt hij ook over frameloze deuren te beschikken vanwege de chroomlijst die bovenaan over de volledige lengte van de wagen doorloopt.

Maar wellicht geeft de B-stijl hier het belangrijkste stukje informatie weg. Alhoewel de foto niet 100% scherp is, lijkt het er toch wel heel sterk op dat er daar ‘Giulia’ te lezen valt. Hoe meer je er naar kijkt, hoe duidelijker het wordt dat een ‘G’ de eerste letter is en een ‘a’ de laatste. De letters ‘u’ en ‘l’ zijn ook vrij herkenbaar, waardoor we enkel nog de letters ‘i’ missen. Dit zou dus weleens het allereerste bewijs kunnen zijn dat de nieuwe D-segment Alfa dan toch de historische naam ‘Giulia’ opgespeld krijgt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

16 reacties »

 • squadra schrijft:

  Echt waanzinnig als de auto idd zo zou heten geweldig dit. En ik hoop echt op een beauty van een Alfa Romeo. Dan kan deze compleet de vloer aanvegen met de concurrentie, MAAR er is wel 1 hele grote MAAR de Nederlandse Alfa Romeo dealers hier heb ik geen hoge pet van op ik zit bij H&S Corse en als je ziet wat die mannen allemaal mee maken met onderhoud die klanten bij Nieuwe Alfa’s hebben laten doen maar dan niet zijn gedaan bizar. V6 motoren waar 6 bougie’s gerekend worden en maar 3 vervangen dat soort grappen. Dat is voor een deel ook de reden waarom Alfa nog steeds op kwaliteit een slechte naam hebben. Dit moet echt top worden en dat kan ook maar dan zal er in Nederland anders gewerkt moeten gaan worden.

  Ciao

  Squadra

 • henk schrijft:

  Qua stijl het kleine zusje van de Ghibli, dat wordt duidelijk.

 • Raaf schrijft:

  Blij met die prachtige naam (als dat dan ook werkelijk door gaat).
  Met het open doen van die achterdeur krijg je wel een scherp puntje dat uitsteekt.
  Maar de nu wel typische Alfa deurklink mag van mij weer terug komen (ik mis hem niet op mijn 159, maar is wel karakteristiek!)

 • BePa schrijft:

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit niet de definitieve vorm van de achterdeur is: zie wat je krijgt als ze open staat…
  Het wordt vast beter dan dat. Fijnere naam dan een nummer

 • henk schrijft:

  Volgens mij zijn er geen raamstijlen, als ik het goed zie. Dat betekent dus: niks uitstekende randen of scherpe punten.

 • alfaspeed schrijft:

  Een duidelijk in elkaar geflanste mule.

 • AR 159 schrijft:

  @Alfa Speed

  Helemaal mee eens dit is een mule. Als ik op zij door het raam kijk naar de 159 voor de deur dan kloppen de proporties van de deuren zoals ze op de foto er in hangen van geen kant. Word dit het wel dan word het een krappe bedoening daar binnen. Het artikel van 12 juni met de zware beplakking is veel beter in verhouding dan deze verhakte Gibli hier boven.

  Ik weet het jongens we willen allemaal graag alles weten maar we moeten gewoon even wachten tot het weer woensdag is en dan weten we het.

  Qua uitstraling zal hij helaas wat tammer zijn denk ik en niet lijken op het lekkere boos kijkende beest op
  http://www.diseno-art.com/news_content/2014/08/2015-alfa-romeo-giulia-rendering/
  Met zijn op de concept Pandeon gebaseerde neus. Giulietta achtige kont maar dan wat dikker. Nu maar hopen dat het model er boven dan zo bruut word als dit ding alleen dan wel met kleur er op en niet in dat vermoeiende saaie grijs wat past bij een duitser maar niet bij een kleurrijke wulpse Italiaan met een bite. van mij hadden ze deze zo in productie mogen nemen maar dat hebben ze met de brute Brera ook niet gedaan die werd ook stukken tammer niet verkeerd hoor maar de concept had een brutere uitstraling. Standaard kleur Alfa Rood alle andere kleuren meer prijs voor alle Alfa’s.

 • henk schrijft:

  Op de tweede blik lijkt het me toch tamelijk serieus de echte ‘Giulia’, eerlijk gezegd. Die wielen zijn we al eerder tegen gekomen.
  Grote kans op een wat krappe zit achterin, net als bij de BMW 3.

 • AR 159 schrijft:

  @henk ja kleiner en krapper dus als een 156 en 159 achter in op dit plaatje en het achter portier lijkt heel klein. op het plaatje van 12 juni lijkt verhouding tussen de deuren beter te kloppen. De 3 serie is een 4 zitter. in de 159 zit je prima met 3 op de achterbank.

  Ik heb dan toch zo iets dit is nog steeds een gibli ingekort en niet wat we de 24ste gaan zien.

  maar we zullen het zien over 1 week is het verlossende antwoord gegeven.

 • henk schrijft:

  @AR 159

  Het lijkt wel heel erg sterk op de foto van 9 juni, de Giulia met de aangeplakte Ghibli delen en aangeplakte achterdeur klink. Dezelfde wielen ook.

 • Nuvola schrijft:

  Wat voor velen, inclusief mijzelf, als een vervelende verrassing komt, is dat er voorlopig geen SW komt. In het nieuwste nummer van Autovisie een interview met Wester waarin hij dit meldt. Hij motiveert dit met het gegeven dat Alfa zich richt op modellen die wereldwijd kunnen worden verkocht, de SW is alleen voor de Europese markt interessant. Hij komt wel, maar later. Voor mij slecht nieuws helaas.

 • Vanoverberghe Pieter schrijft:

  Let eens op de vorm van de achterdeur 🙂

 • dietje91 schrijft:

  @Vanoverberghe Pieter Tja, er circuleren zodanig veel tekeningen dat er altijd wel ergens iets zal kloppen op een bepaalde sketch. De achterlichten zullen bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk langwerpig zijn en niet rond zoals op deze sketch. Feit is dat het allemaal gokken blijft. Van uiterlijk tot motoren, prijzen, afmetingen,… Best merkwaardig hoe Alfa alles zo geheim heeft kunnen houden. Maar dat maakt het natuurlijk alleen maar spannender. 🙂

 • Eelco van Vliet schrijft:

  Het is meer iets voor Lancia om op die plek de typeaanduiding te hebben. Ik denk dat dit een mooi stukje marketing is om zo de spanning op te voeren.

  Ik had ook al begrepen dat de SW later komt (was ook met de 156 en 159 zo) alleen is dat idd voor de europese markt niet zo handig. Zowel de 156 en de 159 gingen in aantallen sterk omhoog toen de SW uitkwam.

 • Alfa 156 sw schrijft:

  Welk model is dat dan op de foto, als dit niet het model van 24 juni zou zijn?
  of fotoshop?

 • Alessio schrijft:

  Dat vraag ik mij dus ook af. Zou dit al een volgend model kunnen zijn? Iets in de aard van een 4-deurs coupé à la BMW 4 GC? Zou tof zijn als ze dan alsnog deze deurgrepen er in verwerken!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties