Nieuwe productie Fiat Melfi goed voor 280.000 stuks per jaar

fiat melfi

De Fiat-fabriek te Melfi, zal straks minstens 280.000 nieuwe auto’s op jaarbasis produceren. Waar nu nog alleen de Punto gebouwd wordt, zal over exact een jaar de productiestart van de nieuwe Fiat 500X plaatsvinden. In juni om precies te zijn, terwijl de compacte Jeep op dezelfde basis drie maanden later eveneens van de band begint te rollen. De Fiat en de Jeep zullen elk circa 50% van de totale nieuwe productie vertegenwoordigen. De aantallen van de Jeep zullen iets hoger zijn. Deze gegevens komen vandaag van Automotive News.

Melfi vormt straks een hypermoderne fabriek dankzij een investering van 1 miljard euro. Deze fabriek die momenteel flink verbouwd wordt, vormt een belangrijk onderdeel van Fiat’s plan om in heel Europa op winstgevende wijze te produceren. Vooral in Italië is dat nog lang niet het geval. Tegen 2016 wil Fiat quitte spelen op ons continent en moeten er tegen de 2 miljoen auto’s per jaar worden geproduceerd, terwijl dit nu niet meer dan 1,2 miljoen stuks zijn.

500x

De Fiat 500X zal een Crossover met een lengte van ongeveer 420 cm worden en deelt hetzelfde platform als de in Servië gebouwde 500L en 500L Living. Het design zal niet veel afwijken van het vorig jaar kort getoonde studiemodel (foto). Men spreekt over rondere vormen en meer uitgesproken details. De Fiat wordt leverbaar als voorwielaangedreven variant (Trekking met Traction+) en 4×4. De Jeep zal enkel vierwielaangedreven zijn.

2 gedachten over “Nieuwe productie Fiat Melfi goed voor 280.000 stuks per jaar

 • 4 juli 2013 om 15:29
  Permalink

  Automotive News heeft wat andere info over het uiterlijk van de 500X:

  500X design revised

  A styling model previewing Fiat’s future small SUV was shown last year. That model has been revised to make it “more curvaceous and with some hints from the Juke,” sources told Automotive New Europe.

  groet
  Raaf

  Beantwoorden
 • 4 juli 2013 om 16:00
  Permalink

  Dank voor de aanvulling.. hoop niet dat ie te veel heeft van de Puke..eh Juke. Maar ik vertrouw Centro Stile. Denk dat de achterzijde vooral een meer eigen stijl heeft. Hier is ie nog anoniem, wat je vaak ziet tijdens bepaalde ontwerpfases waar bv de voorzijde nog meeste aandacht krijgt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.