Ook Daimler is op bezoek geweest in Arese

Hoewel de burgemeester van Arese er al lang geen geheim meer van maakt dat hij de voormalige fabriek, inclusief het ‘bijbehorende’ automerk van Fiat SpA, graag naar Volkswagen ziet vertrekken, lijkt het erop dat het complex heel wat meer belangstellenden lokt dan alleen mannen uit Wolfsburg. Zo zou er inmiddels zelfs een delegatie uit Stuttgart op visite zijn geweest om te kijken naar het grote opslaggedeelte waar ooit splinternieuwe Alfa’s stonden te wachten op vertrek naar de dealers door heel ItaliĆ« en Europa.

Helaas voor de burgervader van het dorp, die dus graag aan het politieke spel meedoet. Intussen is er haast bij want er is nog altijd geen definitieve bestemming, terwijl de regering van de regio Lombardije reeds heeft aangegeven dat er uiterlijk 31 december 2011 een plan moet liggen. De bedrijven die momenteel eigenaar zijn van het complex hebben inmiddels officieel ingestemd met de eis van de regio. Alleen Fiat heeft opmerkelijk genoeg als eigenaar van een klein deel (museum en directiekantoor) geen handtekening gezet onder de verordening.

6 gedachten over “Ook Daimler is op bezoek geweest in Arese

 • 29 januari 2011 om 16:36
  Permalink

  Het blijft toch een treurig gezicht zo als je die foto bekijkt. Blijkbaar zien mensen toch bepaalde kansen daar de FGA niet ziet.

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 21:37
  Permalink

  Terug kijken is leuk,maar vooruitkijken is beter.met nostalgie laat je de schoorsteen niet roken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.