Zijn dit de Lancia Flavia en Thema op basis van Chrysler 200 en 300?

(UPDATE) We weten uit ervaring dat Quattroruote als Italiaanse bron altijd een heel kort lijntje heeft met de mensen in Turijn. De plaatjes van deze Flavia en Thema die in het meest recente nummer staan, zijn dan ook heel realistisch. En eigenlijk is dat een understatement want dit gaat volgens ons verder dan de grote wondere wereld van Photoshop. We zien ten eerste de grille nieuwe stijl en helemaal opvallend is de erg mooie Integrale layout van het model op basis van de Chrysler 200 links in beeld. De voor Lancisten zeer herkenbare HF badge en velgen lijken -voor het moment- zelfs van deze Chrysler een aantrekkelijke herinterpretatie te maken van een Prisma Integrale uit de jaren ’80. Met het geraffineerde zwarte spoilerlipje en stoere honingraat-grille ga je haast geloven dat het ook echt een Lancia betreft. De ‘Thema’ is helaas vooral een Chrysler 300 al vinden we de grille best mooi. Het Italiaans blad toont volgens ons hier enkele snapshots van een studio-opname van de modellen die we in Genève zullen zien debuteren. (Zie ook de plaatjes hieronder)

17 gedachten over “Zijn dit de Lancia Flavia en Thema op basis van Chrysler 200 en 300?

 • 29 januari 2011 om 12:39
  Permalink

  Zo’n Olifantje op een gril is altijd goed om te zien.

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 14:33
  Permalink

  en zo is het maar net… wordt de chrysler-adept een mooie auto om te zien en is het naar de kwaliteit van lancia of beter… dan vind ik het een leuke auto en zal het mij worst wezen of er aan de andere kant van de plas eenzelfde rondrijdt met eenzelfde platform….

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 14:35
  Permalink

  Het HF logo is wel apart om te zien. Dat ze bij FGA nog van het bestaan van dit logo afweten verbaasd me. De Flavia toond op deze foto nog het meest op een Lancia, de Thema daarintegen helemaal niet. Waarschijnlijk zullen beide verder helemaal niet aangepakt zijn en we weten nu dus hoe ze eruit komen te zien.

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 20:42
  Permalink

  Ik vind het een beetje bedroevend! Het blijft toch een beetje op krampachtige wijze een Chrysler bijschaven en er een Lancia badge opschroeven! Dit heeft toch geen enkele authenticiteit!? Ik krijg er een Vauxhall vs. Opel gevoel bij…

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 09:57
  Permalink

  Afschuwelijke grille. Heeft niks maar dan ook niks met Lancia te maken. En laat dit nu het enige onderdeel zijn waar ze nog wel inspraak in hadden en dan doen ze er nog niets mee.

  En wat die 200 betreft: een paar mooie velgen en een HF badge zullen niet kunnen verhullen dat deze auto het equivalent van een drol is op wielen.

  Ik zag laatst in Aken een Thesis op de straat staan. Wat een klasse. Die twee bastaarden van hierboven zijn het niet waard om in zijn schaduw te staan.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 12:11
  Permalink

  Ik hoop toch niet dat dit de grille wordt van de nieuwe lancia’s. Het is veeeel te massaal. De bovenste (200) lijkt me trouwens wel degelijk een photoshop. Kijk maar even naar de kentekenplaat. De letters Flavia HF staan bij lange na niet in het juiste perspectief.
  De 300 (thema) eronder lijkt realistischer maar daarom nog niet mooier. Ik hoop nog steeds dat men de moeite neemt om een duidelijke restyling door te voeren.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 16:20
  Permalink

  Zal wel schelden in de kerk zijn maar zo gek is het ook weer niet.
  De Lancia’s zijn altijd al op comfort afgeveerd, zeker de grote Thema rijdt gewoon als een “amerikaan”… soepele krachtige motoren zijn er nu ook, dus waarom niet rebadgen…

  De 300C rijdt ook helemaal niet zo gek als je van dat soort type autos houdt.

  Als het interieur maar een serieuze upgrade krijgt en er wel iets van Lancia
  in de koets terug te zien is.

  @ hape, die HF is niet geshopped zo te zien… hij klopt op de pixel!
  De tekst op het nummerbord wel, of het is een scan van een print van een shop 🙂

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 17:56
  Permalink

  Nou, deze Flavia valt me niet tegen. Vond de eerste foto’s van de Lybra indertijd erger. En dat bleek dus uiteindelijk een prachtkar te zijn! Laten we hopen dat het hier eenzelfde situatie betreft…

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 22:54
  Permalink

  Die Flavia is een shop van een Mopar-versie van de 200C die op internet circuleert. In die versie ziet de 200C er al een stuk beter uit dus volgens mij moet er wel iets moois van te maken zijn dat de naam Lancia kan dragen.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2011 om 11:08
  Permalink

  Ik krijg hier beetje een Alfa Arna gevoel bij. Brr. Ze hadden wel wat meer energie mogen stoppen in een eigen identiteit van de thema. En uiteraard een 8.32???

  Beantwoorden
 • 2 februari 2011 om 16:03
  Permalink

  De 200C en 300C zijn geen Lancia’s en zullen het nooit worden. Ik ga ervan uit dat Fiat liever geld investeert in geheel nieuwe modellen waarbij wel een duidelijke Lancia-inbreng waarneembaar is. We zullen dus nog enkele jaren geduld moeten hebben. Van de andere kant. De 300C werd best gewaardeerd, dus waarom zou Lancia er niet in slagen er een aantal van te verkopen. Een slechte auto is het zeker niet, dus laat maar komen zo.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2011 om 17:09
  Permalink

  Het interieur wordt op maat gemaakt voor de Thema, zoals bronnen melden(andrea Formica) maar over het uiterlijk zegt men niets.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2011 om 18:30
  Permalink

  @alfaspeed: Ik heb nog een heel klein sprankje hoop…heel klein dan. Vind het wel vreemd trouwens dat men een interieur wel gaat aanpassen (dure grap) en niets aan front of kont.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2011 om 20:22
  Permalink

  Wat een mooie auto’s zeg, en origineel ook. Wie is de ontwerper? Pininfarina?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.