Opvolger Ferrari Scaglietti wordt bijzonder slagschip

Een bijzondere GT, dat wordt de opvolger van Ferrari’s grootste zeer zeker. De laatste testrondjes van het model dat we in Genève gaan zien, zijn nogmaals vastgelegd vlakbij de Modenese Ferrari fabriek. Op deze -dit keer scherpe- afbeeldingen vallen er een aantal zaken op; Ten eerste de goede proporties van deze grote Ferrari van net geen 5 meter. Aan de achterzijde is er wederom een soort inkeping te zien ter hoogte van het het midden. Aan de voorzijde zien we mooie grote liggende koplampen geheel in Ferrari-stijl. De ‘F151’ lijkt zoals we al hadden veracht, een vloeiende daklijn te krijgen die helemaal doorloopt naar achteren. Dit is een van de redenen waarom men aanvankelijk dacht aan een ‘shootingbreak’, maar gelukkig wordt het toch geen tweedeurs station. De Ferrari met 6.3 V12 motor (670 pk) lijkt eerder de lijn van een Porsche Panamera te krijgen, maar dan mooier en zonder de twee overbodige achterportieren. Bovenop zien we nog steeds een lichte verhoging in de camouflage, waardoor het erop lijkt dat we in Genève een glazen panoramadak gaan zien die een heel eind open kan. In maart (13-23) toont Ferrari ons mogelijk een hele mooie nieuwe vaandeldrager van het merk, met dit keer de aandrijving op alle vier wielen.

[nggallery id=534]

7 gedachten over “Opvolger Ferrari Scaglietti wordt bijzonder slagschip

 • 13 januari 2011 om 18:18
  Permalink

  De contouren die duidelijk worden door die spannende groene elastiek doen anders wel vermoeden dat het eerder om een shooting break gaat. Een slank aflopende coupé-daklijn is het mijns insziens niet.

  De daklijn is ook vrij hoog. Gecombineerd met de lage gordellijn geeft dit een grote glaspartij aan de zijkant. Ik heb een foto gezien waar de bestuurder wel enorm veel ruimte boven zijn hoofd had.

  Ik slaag er niet in om dit enigszins elegant te vinden en de verwijzing naar de amorfe Porsche Banaanera maken mij helemaal zenuwachtig.

  Hopelijk word ik gerustgesteld als dat tentenkamp er af is…

  Beantwoorden
 • 13 januari 2011 om 18:21
  Permalink

  Toch zie je dat de daklijn te schuin af loop (kijk vanaf B stijl) om het een shootingbreak te noemen. Ik zie duidelijk een vierzitter met 2 deuren. (let niet op de te hoge balk tussen de touwen in, dat is karton om de dakspoiler af te schermen, hierdoor lijkt ie hoger idd.)

  Beantwoorden
 • 13 januari 2011 om 18:23
  Permalink

  Misschien wel, maar dan krijgen we een heel bol dak zoals dat van een new beetle…

  Beantwoorden
 • 13 januari 2011 om 20:00
  Permalink

  Misschien doen ze eens lekker gek, wordt het een shooting cabrio.
  Dus voorin met dak, achterin lekker open 🙂

  (Op dat weggetje heb ik laatst nog in een California mogen knallen, moest ik ff kwijt bij het zien van de foto)

  Beantwoorden
 • 14 januari 2011 om 10:26
  Permalink

  @alfaspeed:

  Moest er gewoon voor betalen hoor, gelukkig was die kerel zelf nederlander dus zijn we echt even vol gas gegaan en veel langer als afgesproken…verslavend!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.