Home » Lancia

Opvolgers Lancia Lybra en Delta blinken uit in luxe en kwaliteit

11 september 2012 16:46 4 reacties

Lancia kan uitzien naar een totaal nieuw middensegment. Exact een week geleden schreven we dat ook al en gisteren zijn op dat gebied wat extra feiten naar buiten gekomen tijdens de Dealer Announcement Show te Las Vegas. Omdat de aankondigingen in Chrysler-land Amerika plaatsvinden (en Lancia een te klein merk is), rept hier bij ons niemand erover, maar de basis van een totaal nieuwe sedan en hatchback wordt in 2013 al gelegd. Dat sluit overigens aan bij de informatie die ons een tijdje geleden persoonlijk is toegekomen. Marchionne heeft aangegeven dat dit offensief in het middensegment voor Chrysler van zeer groot belang is en dat het gaat om een investering van ruim 1,5 miljard euro. Merken als Ford, Toyota en Honda moeten het wat de CEO betreft zwaarder krijgen. In Auburn Hills wil men wat tot nu toe is bereikt met de 200, meer dan verdubbelen dankzij een excellent product met vier- en zescilinder motoren, vele opties, een geraffineerd karakter en een optimale wegligging.

Dat klinkt wat ons betreft ook heel erg Lancia. Daarom lijkt het oude Italiaanse merk uit Turijn eerder de basis voor het embleem uit Detroit dan andersom. De Chrysler 100 komt vlak na de 200 sedan als rijk uitgeruste hatchback op de markt, dat met de beste concurrenten kan wedijveren. Het in Italië en Amerika door Fiat ontwikkelde Compact Wide Platform vormt daarbij telkens de basis. Het management heeft ook duidelijk laten weten dat deze ietwat Europees aanvoelende modellen, buiten de VS een belangrijke rol zullen gaan spelen op tal van markten. Lancia zal hier in Europa en met name ook in Italië, weer veel sterker voor de dag kunnen komen. We verwachten de sedan en de vijfdeurs eigenlijk pas in 2014, maar wie weet heeft FGA volgend jaar nog een verrassing voor ons in petto. Of Cassino als productielocatie van de huidige Delta (foto’s) nog een belangrijke rol mag gaan spelen in dit geheel, moet helaas nog even worden afgewacht.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • niccolo schrijft:

  Wordt Alfa Romeo nu ingehaald door Lancia?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Lancia=Chrysler..dus..jah 😉

 • Fruttero schrijft:

  Lijkt me prima, maar hopelijk zijn de nieuwe Lancia’s iets onderscheidender qua vormgeving dan nu de Flavia en de Thema.

 • Eelco van Vliet schrijft:

  @niccolo,

  Dat is al zo, want ondanks (of dankzij) de rebadge truuk heeft Lancia nu 2x zoveel modellen als Alfa.

  Ik heb van de week nog even in de Flavia gezeten, dat is wel een mooie auto, maar ze heeft een kont zo groot als…..eh…..
  In het geheel valt ie uiteindelijk toch tegen, hij is gewoon te groot voor Lancia.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

, , , , , ,

Volg ons

Advertenties