‘Pimp da Maser’ by Mansory

Al het mooie komt van beneden de Alpen en dus is Mansory van Duits-Zwitserse oorsprong.

Het bedrijf dat ooit in Engeland onder leiding van Kourosh Mansory werd opgericht is al geruime tijd bekend vanwege het duurdere pimpwerk. Van Porsche Cayenne tot Bugatti Veyron, alles wat een gemiddelde Russische oliegarch te saai vindt omdat er bijvoorbeeld geen diamanten in de hoofdsteunen zijn verwerkt, wordt zorgvuldig aangepakt door Mansory. De make-overs van Mansory zijn dan ook vooral erg populair in Moskou en St Petersburg. Over smaak valt volgens ons soms wél te twisten en dus vinden wij het erg jammer dat nu voor het eerst de heilige drietand uit Modena de dupe is geworden van een nieuw project van Mansory. De oorspronkelijk prachtige en gracieuze, coupé der coupé’s Maserati GranTurismo, heeft een chirurgische ingreep ondergaan met een hoop extra carbon accenten en extra LED verlichting. Het enige wat we niet eens zo slecht vinden is de kleurencombinatie en de bekleding van de stoelen.

Mansory lijkt de ‘S’ versie van deze Maserati geen goede optie te vinden voor wie een GranTurismo met meer ballen wil. Daarom is men ook onder de kap aan het werk gegaan en heeft de 4.2 nu 440 pk (490 Nm koppel) evenals de ‘S’ met 4.7 V8. Het aantal Carbon accenten werd met 10 vermenigvuldigd. Ondermeer rond de grille waardoor het mooie frontaal nu een soort Edgar Davids bril lijkt te dragen. Erger nog zijn de LED lampen die diagonaal naast de verstralers zijn geplaatst. Deze lijken direct van een Citroën DS3 afkomstig te zijn. De rigoureuze aanpak van de tuner heeft er voor gezorgd dat de GranTurismo 30mm lager is en dat de sloffen voor maatje 255/30 R 20 zijn, en achter 305/30 R 21.

Mansory gaat niet voor het eerst los op een Italiaans product en maakte eerder ook al de ‘Mansory Ferrari 599 GTB Fiorano Stallone’. Maserati wordt in de wereld als exclusief merk steeds populairder, en dus zijn er vaker tuners te vinden die zich ook over een merk buigen dat dit helemaal niet nodig lijkt te hebben… Dat laatste is nogal een understatement natuurlijk.

[nggallery id=432]

3 gedachten over “‘Pimp da Maser’ by Mansory

 • 10 september 2010 om 22:43
  Permalink

  Zij-verlichting op de 1e foto doet me te veel denken aan de Toyota Prius 🙁

  Beantwoorden
 • 11 september 2010 om 10:23
  Permalink

  Niet om aan te zien. Het gemiddelde petje hier in de straat leverd voor een paar honderd euro mooier werk af.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.