Pininfarina binnenkort in Chinese handen?

Je ziet het steeds vaker; Oude Europese bedrijven die ogenschijnlijk lijken te worden overgenomen door een Europese firma, maar plots door een grote Chinese partij worden gespot. Dat geldt ook voor het mooie maar noodlijdende Italiaanse designhuis Pininfarina. Kort geleden was er de interesse nog van het Oostenrijkse Magna, dat hard zoekt naar nieuwe overlevingskansen. Maar nu zien we dan de openlijke belangstelling van het Chinese BAIC. Nog niet zo heel lang geleden was het 80 jaar oude Pininfarina nog een van de meest welvarende bedrijven van ItaliĆ«, maar tijden kunnen snel veranderen en nu ligt ‘Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd’ dus op de loer. Dit meldt een Chinese website. Afgevaardigden uit Beijing zouden al op bezoek zijn geweest in Turijn. Er zouden zelfs nog andere Aziatische belangstellenden op Pininfarina azen, maar BAIC lijkt dus de meest serieuze kandidaat. BAIC zoekt een goede ontwerper voor de opvolger van de Saab 9-3. Saab en BAIC zullen samen de nieuwe middenklasser met oude GM basis op de Chinese markt gaan introduceren. Voormalig Pininfarina designchef Jason Castriota vertrok afgelopen jaar al van Stile Bertone naar Saab. Mogelijk krijgt de Nederlands-Zweedse firma dus een Chinees-Italiaans product. Wie het nog kan volgen mag het zeggen…

3 gedachten over “Pininfarina binnenkort in Chinese handen?

 • 4 januari 2011 om 07:59
  Permalink

  Dat is allesbehalve goed nieuws… Na Bertone en Giugiaro nu weer een beroemd designhuis te grabbel gegooid…

  Beantwoorden
 • 4 januari 2011 om 13:07
  Permalink

  Je kan dit niet tegen houden..helaas..Azie heeft nu t geld..

  Beantwoorden
 • 5 januari 2011 om 17:19
  Permalink

  Lijkt me best erg het beroemde Pininfarina schildje op de zijkant van een naamloos goedkoop Chinees massaproduct terug te vinden.
  Voordeel is wel dat ze vanaf nu originele mooi ontworpen auto’s kunnen gaan bouwen.
  Valt me verder tegen dat Toyota geen bod gedaan heeft…als er 1 merk een goed designhuis nodig heeft…dan is het Toyota wel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.