Pininfarina Cambiano heeft mooiste interieur van 2012

De veelgeprezen in Genève gepresenteerde Pininfarina Cambiano concept heeft in Stuttgart de titel ‘Concept Vehicle Interior Design of the Year’ gewonnen. Dit gebeurde in Duitsland tijdens een jaarlijkse uitreiking van de ‘Automotive Interiors Expo 2012 Awards’, waarbij uiteraard alles draait om de binnenkant van de auto. De ook door ons vaak besproken en geprezen Cambiano, is een toonbeeld van smaakvolle doordachtzaamheid en originaliteit. Het concept is dan ook ontstaan met de intentie om de 80 jaar oude creatiedrang van het Torinese Pininfarina in één toekomstgericht ontwerp samen te vatten.

De Cambiano is een vierzitter en de jury heeft geoordeeld, dat de in dit interieur gepresenteerde innovatie op het gebied van vormgeving, een nieuw level heeft bereikt. Het interieur is een uitblinker wat aantrekkingskracht betreft. Een toonbeeld van moderniteit, elegantie (net zoals de rest van de auto) een duurzame luxe. Dat laatste heeft vooral ook te maken met het inleg-hout te maken, dat gemaakt is van Venetiaanse meerpalen. Kunstig is ook de permanente digitale projectie op het plafond, naar een ontwerp van de Spaanse kunstenaar Javier Fernandez. Ook het instrumentarium kent verrassende details zoals een unieke klok van de bekende Zwitserse horlogeproducent Bovet (sinds 1822). Dit uurwerkje draagt eveneens de naam Cambiano en kan door de eigenaar tevens meegenomen worden als polshorloge.

De in Genève en Villa d’Este getoonde Cambiano, kreeg afgelopen voorjaar reeds de nodige erkenningen van het Britse magazine Car en het weekblad Auto Express. De Cambiano toont aan dat mooi innoverend design niet op iedere hoek van de staat te vinden is, ook al willen veel mondiale autobouwers dat tegenwoordig wel doen geloven, door het eindeloos zelfstandig fabriceren van talloze concepten. Pininfarina toont keer op keer aan dat dit alleen op basis van ervaring en jarenlange traditie mogelijk is en uiteraard die typisch Italiaanse benadering.

Een gedachte over “Pininfarina Cambiano heeft mooiste interieur van 2012

  • 13 juni 2012 om 07:38
    Permalink

    Ik heb de auto live gezien op Villa D’Este en het interieur is inderdaad prachtig, veel beter nog dan foto’s laten vermoeden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.