Home » Overige

Pininfarina van start als producent van luxe elektrische auto’s

23 maart 2018 14:14 3 reacties

Pininfarina kan dankzij de eenheid die het vormt met het Indiase concern Mahindra, denken aan een productieve toekomst. Eentje waarin zelfs onder eigen naam luxe elektrische auto’s geproduceerd kunnen worden. Wie had dat na vele moeizame jaren voor het bedrijf uit Cambiano nog gedacht? Paolo Pininfarina lichtte in Genève een puntje van de sluier op. Sinds 2015 is Pininfarina een onderdeel van Mahindra, nadat het wereldberoemde Italiaanse bedrijf voor 170 miljoen euro was overgekocht. In Genève toonde Pininfarina de HK GT (die wat gelijkenissen vertoond met de concept Maserati Alfieri), een vierzitter coupé (foto’s). De rijke knowhow van de Piemontezen op het gebied van design, vult de ervaring van Mahindra op elektrische technologie prefect aan. Mahindra is al vier jaar actief in de Formule-E. Tijdens de aankomende wedstrijd in Rome op 14 april, zullen de partners meer inzage bieden in de toekomstplannen.

Pininfarina is in 1930 opgericht als Carrozzeria Pinin Farina. In 2010 bestond Pininfarina 80 jaar en stopte het de productie van carrosserieën in grotere aantallen. Naast de bekende Italiaanse afnemers, produceerde Pininfarina ook voor merken als Peugeot, Rolls-Royce en Volvo. De initialen ‘PF’ hebben vooral Ferrari’s gesierd. Meer dan honderd modellen in 65 jaar tijd. De Ferrari Sergio uit 2013 op basis van de 458 Italia, vormde een prachtig symbolisch slotstuk op deze indrukwekkende reeks. Een eerbetoon aan de kort daarvoor overleden gelijknamige zoon van de oprichter van de firma. Dat Pininfarina met haar ontwerpen autodesign eigenlijk tot kunst heeft verheven, bewijst ook de Cisitalia 202 GT uit 1946, die definitief in de collectie van het MOMA (museum of modern art) te New York is opgenomen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Het is een schande dat de Italiaanse merken niet meer beroep doen op de eigen designhuizen. Een hoop kennis, kunde en geschiedenis wordt zo weggegooid.

 • mareblu schrijft:

  Mooi nieuws, Italiaans design, Italiaanse productie, geleid door een kapitaalkrachtig bedrijf met visie. Waren Alfa Romeo, Lancia en Maserati maar in handen van zulke investeerders, dan zag hun toekomst er een stuk zonniger uit.

 • TIM schrijft:

  Mooie auto super mooi!😍🛻
  Ik heb hem na getekend!
  Super gelukt

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Overige

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties