Prachtig beeldmateriaal van de Concorso d’Eleganza di Villa d’Este 2011

Villa dEste 2011

Speciaal voor AutoEdizione maakte een trouwe lezer van onze site dit indrukwekkende beeldverslag van het concours dat afgelopen weekeinde plaatsvond aan het Como-meer. Zoals reeds is belicht hebben twee exotische Alfa’s deze schoonheidswedstrijd gewonnen. Maar zoals je op deze foto’s kunt zien is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. We zien namelijk diverse Italiaanse zeldzaamheden die net zo goed met de eer hadden kunnen gaan strijken. Soms door een oogverblindende ontwerp, soms doordat het het enige exemplaar is die ooit is gemaakt; Een prachtige, Alfa Romeo 2000 Praho van Superleggera Touring of een bijzondere Fiat 124 cabrio van dezelfde carrosserie-ontwerper. Alleen al van het merk Alfa Romeo was er genoeg dat serieus kanshebber was voor de jaarlijkse titel van mooiste auto. Zo maakte een zeldzame versie van een 8C 2300 Cabriolet Pininfarina uit 1932 ook erg veel indruk, evenals de legendarische 33/2 Spider, een racelegende van Autodelta uit 1968.

Uiteraard kon je je ook vergapen op de boedelverkoop van Bertone waar we laatst over schreven. Zoals we al verwacht hadden deden de mensen van R.M. Auctions goede zaken met deze wannahaves voor de hardcore verzamelaar. Ze gingen allemaal de deur uit voor een behoorlijk prijs, al is het verder vooral ook heel erg zonde dat deze unieke ontwerpen op deze manier uit het zicht zijn verdwenen. Zo was het een zwarte dag voor de Lancist, vanwege de verkoop van de wereldberoemde Lancia Stratos HF Zero. Dit futuristische ontwerp ging voor maar 761.600 euro onder de hamer (beraamd op meer dan een miljoen). De minder bekende Lancia Sibilo ging bijvoorbeeld weg voor 95.200 euro. De Lamborghini Bravo zelfs voor 220.000 euro. Je ziet het, zelfs op het gebied van klassiekers is de huidige marktwaarde van een merk soms doorslaggevend voor de uiteindelijke opbrengst van een veiling… Bertone heeft weer wat geld in het laatje en niemand heeft ze tegen kunnen houden.

We bedanken nogmaals onze lezer W. Cerstiaens voor dit unieke materiaal!


4 gedachten over “Prachtig beeldmateriaal van de Concorso d’Eleganza di Villa d’Este 2011

 • 24 mei 2011 om 21:25
  Permalink

  Watertandend bekijk ik deze foto’s. Probeer al enige jaren te bedenken wat de mooist gebouwde auto ooit is. Ik dacht dat ik er uit was met de 33 Stradale, waarbij ik vind dat een niet-Italiaanse auto ook voor deze titel mag gaan. Een E-type cabriolet. Maar de E-type moet haast gebaseerd zijn op de 7 jaar oudere (en iets minder fraaie) Italiaanse Disco Volante…

  Toch, de zeldzame keren dat ik de Aurelia B24 Spider op foto zie (ik geloof niet dat ik er ooit een in het echt heb gezien) denk ik weer dat dat de mooist auto ter wereld moet zijn (kleur maakt niet uit, wat zeldzaam is). Wat een gratie…

  En dan weer een foto gezien van een Alfa Romeo 1900 C Pinin Farina, zo sierlijk… Is foto 3 ook niet een variant van de 1900 C?

  En ga zo maar door. Viva Italia!

  Beantwoorden
 • 25 mei 2011 om 09:14
  Permalink

  Elk jaar neem ik mezelf voor om er naartoe te gaan, maar het komt er maar niet van…

  Wat voor type is die Alfa met kenteken 147MI met Touring body?

  Beantwoorden
 • 25 mei 2011 om 09:52
  Permalink

  Alfa Romeo 2000 Praho van Superleggera Touring. Hele mooie bak, kende ‘m alleen in zilver. Vignale bouwde uiteindelijk 40 stuks met een soortgelijke ontwerp.

  Beantwoorden
 • 27 mei 2011 om 08:51
  Permalink

  @ il piu migliore: als je ooit in de gelegenheid bent om de Mille Miglia te bezoeken kom je zeker aan je trekken qua “live” bezichtiging van de Lancia Aurelia B 24 Spider, die rijdt daar in bosjes rond. Voor wat betreft de mooiste auto ooit ben ik tijdens mijn bezoek aan de Lamborghini-fabriek en -museum onlangs bevestigd in mijn keuze van de Miura…Echter, ook al ben ik alfist nel cuore, iedere keer weer als ik de BMW 507 zie ben ik geraakt door de simpele lijnen, mooie vormen en eenvoud. Je zou bijna denken dat ie door een Italiaan ontworpen moet zijn, dit is echter niet zo. Normaal gezien had ik dit jaar ook aansluitend aan mijn vakantie het Concorso bezocht, echter dit werd door invloed van buitenaf door mijn neus geboord. Volgende keer beter?!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.