Productie van Ferrari misschien naar 8000 per jaar

Ferrari FF

Het is de vraag of Ferrari dit heeft aan zien komen. Allereerst waren de eerste 800 stuks van deze praktische sportwagen al binnen een mum uitverkocht en nu blijft de vraag alleen nog maar toenemen ook, aldus Ferrari topman Luca Cordero di Montezemolo. Daarom zal het huis van Maranello volgens de CEO de productie van het merk als geheel flink gaan uitbreiden, en dat is eigenlijk een understatement met een uiteindelijk doel van 8000 stuks per jaar. Vorig jaar verkocht het merk in totaal 6573 auto’s. Vooral in de VS, India en Azië zou er bijvoorbeeld veel vraag zijn naar de ultieme gezinsauto voor de miljonair, maar ook de vraag naar de California en 458 Italia blijft stijgen. Binnen nu en een jaar wil Ferrari 6800 tot 7000 modellen bouwen, waarvan zo’n zeker 500 stuks voor China bestemd zullen zijn. Toch laat ook Di Montezemolo weten dat men altijd goed zal blijven analyseren in hoeverre de vraag naar een dergelijk model groeit of juist weer zal afnemen. Ferrari verkocht vorig jaar bijvoorbeeld 400 auto’s in Japan, maar zal door de grote natuur- en kernramp de verwachting voor de totale verkoop over 2011 nu naar beneden toe bijstellen.

 

4 gedachten over “Productie van Ferrari misschien naar 8000 per jaar

 • 26 april 2011 om 17:50
  Permalink

  De totale Ferrari productie bedroeg in 2010 vermoedelijk maar rond de 8000 stuks (als het zelfs niet minder was tgv ‘de crisis’). Het lijkt me dan ook héél sterk dat van de FF alleen al 8000 er stuks per jaar van de band zouden moeten rollen. Daar voorloper 612 zo ongeveer een jaarproductie van 0 had wil dat zeggen dat de Ferrari productie zal gaan verdubbelen. En dat allemaal op conto van hun duurste model? Daar heeft Ferrari gewoonweg de capaciteit (of ze zouden de Maseratifabriek moeten inpalmen… ) noch de klanten voor, lijkt me.

  Beantwoorden
 • 26 april 2011 om 17:55
  Permalink

  Excuus; ‘EDIT’ 😉 Moest nog even warmlopen na welverdiende vakantie. 😛
  Vorig jaar verkocht men dus 6573 auto’s

  Beantwoorden
 • 26 april 2011 om 20:21
  Permalink

  Met Ferrari zit het wel goed.
  Ik ben al blij dat Ferrari niet in bezit is van dat gespuis uit Wolfsburg 😀

  Beantwoorden
 • 27 april 2011 om 07:44
  Permalink

  Hopelijk gaan ze zich niet prostitueren door ook SUV’s en goedkopere modellen te gaan maken zoals dat bij Maserati (spijtig genoeg) wel het geval is…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.