Productie versie Maserati SUV in Detroit 2014

Toen de Maserati Kubang concept eerder dit jaar werd voorgesteld in Detroit, deed dit de nodige stof opwaaien. Als men zich bedenkt dat het een Jeep Grand Cherokee platform betreft met een Maserati koetswerk en de aandrijving van Ferrari, valt te verklaren dat de sportieve SUV genaamd Kubang nog meer aandacht zal krijgen als hij geproduceerd zal worden. Automotive News Europe geeft aan dat de concept zijn laatste voorstelling momenteel geeft in Beijing. Bronnen binnen Maserati geven aan dat de volgende keer dat we de Kubang  zullen zien, dit zal zijn op de autoshow van Detroit en dat er dan sprake is van de productie versie, met een nieuwe naam. Aldus Maserati verantwoordelijke en CEO Harld Wester.

Het wereldwijde luxe SUV segment is een van de sterkst groeiende van de autoindustrie en Maserati wil natuurlijk aanhaken bij zo’n sterke concurrentie als Lamborghini met zijn Urus en Bentley met zijn EXP 9 F.

UPDATE: tevens is het bericht binnengekomen dat de Kubang ook in de smaak valt bij de Chinezen, door de prijs voor mooiste concept auto te winnen. De ceremonie is onderdeel van “The Most Beautiful Automobile Award China 2012”.

2 gedachten over “Productie versie Maserati SUV in Detroit 2014

  • 25 april 2012 om 13:43
    Permalink

    Tsja zeg het maar een Italiaans top SUV met wat Amerikaanse of met nog meer 😉 Duitse techniek. Met al die SUV’s binnen het VAG concern wordt de keuze haast eindeloos, enorme Chinese markt in het verschiet?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.